«جیمی ولز»، همبنیانگذار ویکیپدیا اولین ویرایش این فرهنگنامه رایگان را بهصورت NFT به مزایده گذاشت. خانه حراج «کریستی» در یک بازه زمانی ۱۲ روزه علاوه بر این توکن غیرقابل معاوضه، آیمکی را به حراج گذاشته که ولز در زمان راهاندازی ویکیپدیا از آن استفاده میکرد.
همموسس ویکیپدیا میگوید از ۱۲ تا ۲۴ آذر NFT نخستین ویرایش ویکیپدیا و Strawberry iMac خود را به حراج خواهد گذاشت. عواید حاصل از این مزایده صرف امور خیریه و شبکه اجتماعی WT.Social میشود که ولز آن را در سال ۲۰۱۹ افتتاح کرد.
-
میل بارفیکس رجال مدل Single
خرید محصول -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل الپی مدل TBV12
خرید محصول -
رول پلاک کاسپین مدل ۶ سانتی متری مجموعه ۲۵۰ عددی
۶۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
ست تاپ و نیم تنه دخترانه پیانو مدل ۱۸۶۴-۱۷
خرید محصول -
زیرانداز سفری ۸ نفره کد ۶۰۸
خرید محصول -
باتری موبایل مدل AB653039CU ظرفیت ۸۸۰ میلی آمپرساعت مناسب برای گوشی موبایل سامسونگ U900
خرید محصول -
کلاه هدفون بی سیم اپتیکس مدل HL-1
خرید محصول -
قفل کابلی موتور سیکلت مدل گوریلا کد YP-G-150CM
اطلاعات بیشتر
توکن غیرقابل تعویض ویکیپدیا یکی از اولین نسخههای این فرهنگنامه است که در ماه ژانویه سال ۲۰۰۱ راهاندازی شد. ولز میگوید: «آنچه در این NFT میبینید، شبیه همان ویکیپدیایی است که در روزهای اول راهاندازی به نظر میرسید.» این صفحه بهصورت عمومی در وب بارگذاری میشود و شبیه خود ویکیپدیا همه میتوانند آن را ویرایش کنند، اما تغییرات بعد از پنج دقیقه از بین میرود.
خریدار این NFT از طریق قرارداد هوشمندی که در بلاکچین اتریوم نوشته میشود، کنترل این وبسایت را در دست خواهد داشت. خریدار میتواند مدت زمان لازم برای بازنشانی تغییرات را عوض کند و حتی قادر است قابلیت ویرایش یا دسترسی به صفحه را غیرفعال نماید. در صورتی که خریدار تمایلی به دستکاری صفحه نداشته باشد، خود ولز کنترل آن را در دست خواهد داشت.
اگرچه ولز به آسانی میتوانست ویرایش نخست ویکیپدیا را به صورت عادی بفروشد، اما میگوید از ایده ثبت عمومی و قابل اثبات مالکیت در توکنهای غیرقابل معاوضه بسیار خوشش آمده است. با این حال، همبنیانگذار ویکیپدیا در گذشته رابطه پرفراز و نشیبی با دنیای رمزارزها داشته است. بنیاد ویکیمدیا از طریق بیتکوین کمک مالی میپذیرد ولی ولز مدعی شده که رقم دریافتی از این طریق چندان چشمگیر نبوده است.
جیمی ولز باور دارد که پتانسیل NFT در ایجاد درآمد برای هنرمندان بسیار بالاست. او در این زمینه به میمهایی اشاره میکند که بهصورت NFT فروخته میشوند و اگرچه موجودیتشان تحت تاثیر قرار نمیگیرد، ولی اجازه میدهد سازندگانشان به چنان شهرتی دست پیدا کنند که قوانین مالکیت فکری در بسیاری از موارد به این شکل بستر دستیابی به آن را مهیا نمیکرد.