یکی از تهدیداتی که هر چند وقت یکبار گریبان اپلیکیشنهای گوگل پلی استور را میگیرد، بدافزار جوکر (Joker) است. این بدافزار در واقع یک تروجان جاسوسافزار است که اجازه نصب بدافزارهای خطرناکتر را بر روی دستگاهها میدهد. حالا محققان امنیتی میگویند جوکر برگشته و در اپهایی با بیش از ۱۰۰ هزار نصب در فروشگاه اپلیکیشنهای گوگل دیده شده است.
شرکت امنیت سایبری Pradeo موفق شده بدافزار جوکر را در چهار اپلیکیشن در گوگل پلی پیدا کند. این برنامهها Smart SMS Messages ،Blood Pressure Monitor ،Voice Languages Translator و Quick Text SMS نام دارند. گوگل هم در جریان این اتفاق قرار گرفته و برنامهها را از پلی استور حذف کرده اما هر چهارتای آنها روی هم بیش از ۱۰۰ هزار نصب دارند و دستگاههای زیادی باید آلوده شده باشند.
اگر شما هم قبلا یکی از این اپلیکیشنها را نصب کرده بودید، در گام اول برنامه را حذف کرده و بعد به دنبال یک آنتی ویروس خوب برای گوشی خود باشید. شناسایی بدافزار جوکر کار دشواری است چون کد بسیار کوچکی دارد و در نتیجه، رد پای کمی از خود به جا میگذارد. این بدافزار در طول سه سال اخیر در هزاران اپلیکیشن دیده شده و همگی در اپ استور منتشر شده بودند. بنابراین به راحتی میتوان فهمید که انتشار یک برنامه در پلی استور به تنهایی تضمینکننده امن بودن آن نیست.
بدافزار جوکر چه کار میکند؟
-
دستبند نقره مردانه لیردا مدل اسم نیما DCR 371
۲,۹۹۴,۰۰۰ ﷼ خرید محصول -
پایه نگهدارنده گوشی موبایل جاست موبایل مدل ShutterGrip
خرید محصول -
پایه نگهدارنده گوشی موبایل باسئوس مدل SUYL-BWL0
خرید محصول -
ساعت هوشمند سامسونگ مدل Gear S3 Frontier SM-R760 بند لاستیکی
اطلاعات بیشتر -
ضربه گیر لق کن دستگاه لاستیک درار خودرو مدل mag-91
اطلاعات بیشتر -
شارژر دیواری سونی اریکسون مدل K-750
خرید محصول -
محافظ صفحه نمایش مدل FRO-2 مناسب برای اپل واچ ۴۲ میلی متری
خرید محصول -
کابل تبدیل USB به ۳۰-پین ویژه iPad و iPod و iPhone
خرید محصول
بدافزار جوکر در رده نرمافزارهای Fleeceware قرار میگیرد. این بدافزار در ابتدا صرفا به کلاهبرداری از طریق پیامک میپرداخت، اما حالا پیشرفتهتر شده و میتواند سوءاستفادههای بیشتری از قربانیان داشته باشد. جوکر قادر به خواندن رمزهای یکبار مصرف، برقراری تماس تلفنی، دسترسی به بخش مخاطبان، ثبت اسکرینشات از دستگاه و ذخیرهسازی اطلاعات دستگاه است.
محققان Pradeo میگویند کاربرانی که نمیخواهند با این بدافزارها درگیر شوند، باید بیشتر حواسشان را جمع کنند. توسعهدهندگانی که فقط یک اپلیکیشن دارند، از سیاستهای حریم خصوصی عمومی و کوتاه استفاده میکنند و وبسایتی برای شرکت خود ندارند، از جمله مواردی هستند که باید در نصب برنامههایشان احتیاط کرد.