پاورتل/ دارپا یا آژانس پروژههای پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا به عنوان بخشی از برنامه «LongShot»، یک هواپیمای بدون سرنشین (UAV) یا پهپاد خودران توسعه میدهد که میتواند موشک هوا به هوا پرتاب کند و حالا طراحی این پهپاد آغاز شده است.
طراحی این پهپاد پیشرفته در فاز اولیه برعهده شرکتهای «لاکهید مارتین»، «نورثروپ گرامن» و «جنرال اتمیکس» خواهد بود. برنامه اصلی امکان پرتاب یک پهپاد از یک هواپیمای سرنشیندار بزرگتر است که بتواند در مناطقی که امکان پرتاب موشک از زمین وجود ندارد، کارایی داشته باشد و در مبارزات هوایی شرکت کند. این پروژه میزان آسیبهای انسانی را به حداقل میرساند چرا که با هواپیماهای بدون سرنشین روبهرو هستیم.
دارپا با توسعه این پهپاد جدید میخواهد برد ماموریتها و همچنین بهرهوری آنها را افزایش دهد. مدیر برنامه دارپا، «پل کالهون» از تغییر الگوی جنگ هوایی توسط برنامه LongShot خبر داده:
-
پیشبند دو رو قابل تبدیل به دستمال گردن با دور دوز نواری پوم پوم مناسب نوزاد
خرید محصول -
کش بدنسازی آلفا مدل ABD1
خرید محصول -
فیلتر کابین هیوندای جنیون پارتز مدل 971333SAA0 مناسب برای خودرو سانتافه
اطلاعات بیشتر -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل مدل X-1
خرید محصول -
مونوپاد بروفون مدل BY4
خرید محصول -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل تی اند جی مدل TG-147
خرید محصول -
برس مو دکتر مورنینگ مدل DM2 مجموعه ۲ عددی
خرید محصول -
تاپ دخترانه اچ اند ام مدل n22
خرید محصول
«برنامه Longshot با یک پهپاد، وسیله بدون سرنشین پرتابی در هوا که میتواند از نسل کنونی جنگافزارهای هوا به هوا و نمونه پیشرفته آنها استفاده کند، الگوی جنگهای هوایی را تغییر میدهد. این برنامه با ارائه یک روش جایگزین برای حملات، پیشرفت جنگافزارهای سنتی را به چالش میکشد.»
یکی از بزرگترین اهداف این برنامه، به حداقل رساندن آسیب به جتهای جنگنده و خلبانان است. با وجود توسعه پهپادهای خودران، جتهای جنگنده در آینده نقش بازدارنده را برعهده خواهند داشت و پهپادها، در حملات مشارکت میکنند.
دارپا در ادامه برنامهاش یک سیستم آزمایشی پرتاب در هوا میسازد و آن را آزمایش میکند تا تواناییهای کنترل پرواز در قبل، حین و بعد از پرتاب جنگافزار را به نمایش بگذارد.
این پهپاد خودران نه تنها راهی برای مبارزه با اهداف از فواصل دور ارائه میکند، بلکه میتواند از فاصله نزدیک موشک پرتاب کند و اهداف را نابود کند. با توجه به پیشرفت چشمگیر تواناییها و برد موشکها در سالهای گذشته، افزایش قدرت مانور و همچنین توسعه سیستمهای پرواز بدون سرنشین برای مقابله با خطرات ضروری به نظر میرسد.