مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری، نسبت به فعالیت نوعی بدافزار جدید با نام «Dilemma» در سیستمهای زیرساختی کشور هشدار داد.
مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری اعلام کرد: هر چند ریشهیابی و شناسایی عوامل ورود آلودگی این بدافزار جدید هنوز در دست بررسی است، ولی از آنجایی که رفتار و چگونگی عملکرد این بدافزار کاملاً شناسایی شده است، واحدهای فناوری اطلاعات سازمانها باید با استفاده از شاخصهای این آلودگی، نسبت به معرفی آن به سامانههای ضد بدافزار و سایر ابزارهای امنیتی خود اقدام کنند.
مرکز مدیریت راهبردی افتا شاخصهای آلودگی بدافزار جدید Dilemma را در جداولی تهیه و آن را در پایگاه اینترنتی خود در دسترس متخصصان، کارشناسان و مدیران IT سازمانهای دارای زیرساخت حیاتی قرار داده است.
شاخصهای مرتبط با آلودگی که با سوءاستفاده از آسیبپذیریهای سامانهها و نرمافزارها امکان انتقال آنها وجود دارد در سه دسته ۱- فایل اجرایی .bat -۲- فایل اجرایی .exe و ۳- سرویسهای ویندوزی مخرب، قرار دارند.
-
بوش و لاستیک چراغ خطر عقب موتور سیکلت مدل H125 بسته ۴ عددی
اطلاعات بیشتر -
میز تلویزیون مدل CM4465
خرید محصول -
شارژر همراه شیائومی مدل Mi Power Bank 3 Pro ظرفیت ۲۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت
خرید محصول -
جارو شارژی بوش مدل BCS611P4A
۹,۰۵۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
گوشواره چراغ جلو موتور سیکلت پی اس آر مدل psr مجموعه دو عددی
اطلاعات بیشتر -
کاغذ دیواری مدل بتا کد ۱۱۷۸
خرید محصول -
کرم چند منظوره کلیون مدل Multipurpose Cream حجم ۳۰۰ میلی لیتر
inf ﷼ خرید محصول -
گردنبند طبی کامارو کد magnet19
خرید محصول
کارشناسان مرکز مدیریت راهبردی افتا همچنین استفاده سازمانها از نام کاربری و رمز عبور پیشفرض، عدم اعمال اصل حداقل دسترسی برای کاربران و عدم پایش رویدادهای امنیتی هر سازمانی اعم از فعالیتهای شبکه و سیستم را باعث تسهیل و تسریع در انتشار آلودگی بدافزار جدید (Dilemma) عنوان کردهاند.
مرکز مدیریت راهبردی افتا اعلام کرده است چون این بدافزار برای ارتباط با سرورهای کنترل و فرماندهی (C&C)، پورت tcp/۹۳۹۶ را روی سیستم قربانی باز کرده و در حالت Listening قرار میدهد،لذا یکی از اقدامات مهم برای پیشگیری و مقابله با این بدافزار، مسدودسازی این پورت (پورت tcp/۹۳۹۶) در لبه شبکه است.
از آنجا که بدافزار Dilemma، برای انتشار در سطح شبکه و سیستمها و تخریب اطلاعات از فایلهای اجرایی مخرب و سرویسهای مخرب (نام مشابه با سرویسهای معتبر ویندوز) استفاده میکند، مرکز مدیریت راهبردی افتا فهرست آنها را به همراه مشخصاتی مانند مسیر فایل و کد Hash فایل در جداولی، در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرده است.
لذا یکی دیگر از اقدامات مهم متخصصان IT سازمانهای دارای زیر ساخت، برای پیشگیری و مقابله با بدافزار جدید (Dilemma) ، معرفی و شناساندن آنها به سامانههای ضد بدافزار و سایر ابزارهای امنیتی است.