طبق آمار منتشر شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، میانگین جهانی اشتراک اینترنت ثابت حدود ۱۵ اشتراک به ازای هر صدنفر است و این آمار در کشور ما به ۵ اشتراک می رسد.
از ابتدای استقرار دولت سیزدهم، توسعه ارتباطات ثابت در کشور با نگاه ویژه ای دنبال میشود. به جز اسناد بالادستی که تکالیف ویژه ای را به دولت ابلاغ کرده است، فشار زیاد بر شبکه سیار و اختلالهای ناگزیر در این حوزه و محدودیتهای این شبکه برای پشتیبانی از سرعتهای بالا، توسعه شبکه ارتباطات ثابت را نه به یک فرصت که به یک ضرورت بدل ساخته است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با این توصیف که توسعه ارتباطات ثابت، بیش از آنکه یک پروژه باشد، یک پروسه و نقشه راه است که رضایت و رفاه شهروندان ایرانی هدف نهایی آن خواهد بود، آخرین آمار از شاخصهای کلان ارتباطات ثابت ایران را منتشر کرده و به این سوال پاسخ داده که در پایان سال ۱۴۰۰، ایران کجای میانگین جهانی ایستاده است.
۵ اشتراک اینترنت ثابت به ازای هر ۱۰۰ نفر در ایران
بر اساس آخرین دادهها، تا پایان دی ماه سال ۱۴۰۰، حدود ۹۱ میلیون کاربر پهن باند سیار و کمتر از ۱۱ میلیون مشترک پهن باند ثابت در کشور وجود داشته است. حال با توجه به اینکه ۹۰ درصد از خدمات بخش ثابت را اشتراکهای خانگی تشکیل میدهند و فرض بر آن است که هر خانواده از یک مودم استفاده میکند، میانگین دسترسی خانوار ایرانی به شبکه اینترنت پهن باند ثابت حدود ۴۰ درصد اعلام میشود.
-
باتری موبایل مدل EB-BJ805ABE ظرفیت ۳۵۰۰ میلی آمپرساعت مناسب برای گوشی موبایل سامسونگ Galaxy A6 Plus
خرید محصول -
تیشرت آستین کوتاه مردانه اسپیور مدل 2M01-9
خرید محصول -
شارژر همراه مایپو مدل Power Cube 5000l ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپرساعت
خرید محصول -
پاپیون مردانه ال سی وایکیکی مدل 8W8927Z8-NEWBLACK
خرید محصول -
تی شرت ورزشی زنانه پانیل مدل 183Y
خرید محصول -
شارژر فندکی ریمکس مدل RCC303
خرید محصول -
کاور کوتتسی مدل CS7050-BK مناسب برای اپل واچ ۴۴ میلی متری
خرید محصول -
کفش پیاده روی کد ۳۰۴۰
خرید محصول
در آمارهای جهانی، میزان اشتراک اینترنت نسبت به جمعیت کشورها سنجیده میشود. بر این اساس میانگین جهانی اشتراک اینترنت ثابت هم اکنون حدود ۱۵ اشتراک به ازای هر یکصد نفر است. این در حالی است که در ایران با حدود ۸۵ میلیون نفر جمعیت، این شاخص به ۵.۱۲ مشترک به ازای هر یکصد نفر جمعیت میرسد.
ADSL دیگر فناوری پهن باند نیست
نکته مهم در این شاخص، نادیده گرفته شدن تفاوت فناوریهای پهن باند ثابت است. زیرا عمده فناوریهای مورد استفاده در بخش ثابت ایران که به ADSL متکی است، دیگر پهن باند محسوب نمیشود و قادر به انتقال دیتا با سرعتهای بالا نیست.
به این ترتیب کمتر از ۵ درصد از ظرفیت کنونی شبکه ارتباطات ثابت در ایران، قادر به ارائه خدمات پهن باند با سرعت بالای ۲۵ مگابیت بر ثانیه است.
در حالی که در بخش پهن باند سیار آمارها نشان میدهد که اشتراک ۱۰۷ کاربر به ازای هر یکصد نفر جمعیت در کشور ثبت شده است.
دلایل پیاده سازی طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها
بررسیها نشان میدهد که ارتباطات ثابت میتواند کیفیت و پایداری مطلوبتری در تأمین پهنای باند را تأمین کند، ضمن آنکه در سبد هزینههای خانوار نیز در مقایسه با بخش سیار، سهم کمتری خواهد داشت.
علاوه بر آن در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، دولت حضور فعالی در توسعه شبکه پهن باند ثابت دارد.
در حال حاضر با توجه به وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور و حجم سرمایه گذاری موردنیاز از یکسو و هماهنگیهای میانبخشی از دیگر سو، حضور و همراهی حاکمیت در توسعه این بخش، ضروری به نظر میرسد.
از این رو وزارت ارتباطات از بهمن ماه طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها را کلید زده است.