«جیمی ولز»، همبنیانگذار ویکیپدیا اولین ویرایش این فرهنگنامه رایگان را بهصورت NFT به مزایده گذاشت. خانه حراج «کریستی» در یک بازه زمانی ۱۲ روزه علاوه بر این توکن غیرقابل معاوضه، آیمکی را به حراج گذاشته که ولز در زمان راهاندازی ویکیپدیا از آن استفاده میکرد.
همموسس ویکیپدیا میگوید از ۱۲ تا ۲۴ آذر NFT نخستین ویرایش ویکیپدیا و Strawberry iMac خود را به حراج خواهد گذاشت. عواید حاصل از این مزایده صرف امور خیریه و شبکه اجتماعی WT.Social میشود که ولز آن را در سال ۲۰۱۹ افتتاح کرد.
-
کیف رودوشی گودیکا مدل e5192
۷۳۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
شلوار جین بچگانه دیان کد HG001
۲,۰۹۰,۰۰۰ ﷼ خرید محصول -
موس پد مدل Red Dead
۲۴,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
جعبه بسته بندی مدل کیبوردی k01 بسته ۶۰ عددی
۳۹۸,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
دسته بازی پلی استیشن ۴ مدل CUH-ZCT2E
۳,۱۰۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
لپ تاپ ۱۲ اینچی اپل مدل MacBook MLHE2 2016 با صفحه نمایش رتینا
خرید محصول -
هندزفری بلوتوث شیائومی مدل AirDots
خرید محصول -
پنل بخاری دیجیتالی والافن مدل VFNP08 مناسب برای پژو پارس
اطلاعات بیشتر
توکن غیرقابل تعویض ویکیپدیا یکی از اولین نسخههای این فرهنگنامه است که در ماه ژانویه سال ۲۰۰۱ راهاندازی شد. ولز میگوید: «آنچه در این NFT میبینید، شبیه همان ویکیپدیایی است که در روزهای اول راهاندازی به نظر میرسید.» این صفحه بهصورت عمومی در وب بارگذاری میشود و شبیه خود ویکیپدیا همه میتوانند آن را ویرایش کنند، اما تغییرات بعد از پنج دقیقه از بین میرود.
خریدار این NFT از طریق قرارداد هوشمندی که در بلاکچین اتریوم نوشته میشود، کنترل این وبسایت را در دست خواهد داشت. خریدار میتواند مدت زمان لازم برای بازنشانی تغییرات را عوض کند و حتی قادر است قابلیت ویرایش یا دسترسی به صفحه را غیرفعال نماید. در صورتی که خریدار تمایلی به دستکاری صفحه نداشته باشد، خود ولز کنترل آن را در دست خواهد داشت.
اگرچه ولز به آسانی میتوانست ویرایش نخست ویکیپدیا را به صورت عادی بفروشد، اما میگوید از ایده ثبت عمومی و قابل اثبات مالکیت در توکنهای غیرقابل معاوضه بسیار خوشش آمده است. با این حال، همبنیانگذار ویکیپدیا در گذشته رابطه پرفراز و نشیبی با دنیای رمزارزها داشته است. بنیاد ویکیمدیا از طریق بیتکوین کمک مالی میپذیرد ولی ولز مدعی شده که رقم دریافتی از این طریق چندان چشمگیر نبوده است.
جیمی ولز باور دارد که پتانسیل NFT در ایجاد درآمد برای هنرمندان بسیار بالاست. او در این زمینه به میمهایی اشاره میکند که بهصورت NFT فروخته میشوند و اگرچه موجودیتشان تحت تاثیر قرار نمیگیرد، ولی اجازه میدهد سازندگانشان به چنان شهرتی دست پیدا کنند که قوانین مالکیت فکری در بسیاری از موارد به این شکل بستر دستیابی به آن را مهیا نمیکرد.