مجله پاورتل/ براساس گزارش واشنگتن پست، برنامهای با نام «پروژه شفافیت فناوری» از استفاده اپل از نیروی کار اجباری مدارکی ارائه کرده است. این پروژه اینبار یکی از شرکتهای حاضر در زنجیره تامین اپل را که سابقه همکاری طولانی با کوپرتینوییها دارد، به استفاده اجباری از کارگران متهم کرده است.
کمپانی Lens Technology که برای مدتها وظیفه تامین شیشه برای آیفونها را برعهده داشته، با اتهام استفاده اجباری از اقلیت اویغور ساکن در چین به عنوان کارگران در کارخانههای خود مواجه شده است.
-
شمع خودرو بوش مدل YR7NE بسته ۴ عددی
اطلاعات بیشتر -
هندزفری بی سیم گیمینگ لنوو مدل FAT XT92 QAZ
۶۵۸,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
ادو پرفیوم مردانه بورلی هیلز پولو کلاب مدل TOUR حجم ۱۰۰ میلی لیتر
خرید محصول -
کوله پشتی حیوانات مدل کاور دار کد ۱۰۰
۸۵۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
هندزفری مدل G5830
۳۰,۸۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
صابون ضد باکتری گلمر کد ۰۰۲ وزن ۱۲۰ گرم
خرید محصول -
کارت حافظه microSDXC توشیبا مدل EXCERIA M302-EA کلاس ۱۰ استاندارد UHS-I U1 سرعت ۹۰MBps ظرفیت ۶۴ گیگابایت به همراه آداپتور SD
خرید محصول -
گردگیر جعبه فرمان هیدرولیک وجودی مدل ۳۱۸۰ مناسب برای پژو ۴۰۵
اطلاعات بیشتر
کیتی پل، مدیر پروژه شفافیت فناوری در مصاحبه با واشنگتن پست اعلام کرده است که طبق تحقیقات این پروژه، استفاده اپل از نیروی کار اجباری بهواسطه زنجیره تامین این کمپانی در چین به مدتها پیش برمیگردد.
این پروژه با اشاره به پروپاگاندای دولت چین در رسانههای خبری، مدعی شده واضح است که استفاده از نیروهای کار اجباری در کارخانههای لنز تکنولوژی بهوضوح و در سطح عمومی قابل مشاهده بوده است، اما دولت سعی دارد آن را پنهان کند.
همچنین، واشنگتن پست اشاره کرده است که این شرکت علاوه بر تامین شیشه برای آیفونهای اپل، با کمپانیهای بزرگ دیگر مانند آمازون و تسلا نیز همکاری دارد.
در این مطلب به گزارشهای مختلف رسانههای چینی نیز اشاره شده است که سعی دارند استفاده اجباری از اویغورها به عنوان نیروی کار در کارخانههای این کشور را فعالیتی داوطلبانه و مثبت نشان دهند.
اپل بهصورت رسمی در واکنش به این اتفاق اظهار نظر نکرده است، اما جاش روزنستاک، نماینده اپل، در مصاحبه با واشنگتن پست گفته است:
اپل بههیچوجه استفاده از نیروهای کار اجباری را تحمل نمیکند. جستجو برای عدم حضور نیروهای کار اجباری بخشی از ارزیابیهای ما از هر تامین کننده است که بازرسیهای سرزده را نیز در برمیگیرد. این حفاظت (از نیروی کار)، فارغ از شغل یا موقعیت فرد، در سراسر زنجیره تامین ما اعمال میشود. هرگونه سرپیچی از سیاستهای ما با عواقب فوری دارد که شامل پایان همکاری نیز میشود. مانند همیشه، تمرکز ما بر این است که با هر فرد با احترام رفتار شود و ما همچنان هرکاری از دستمان برآید در حمایت از کارگران در زنجیره تامین خود انجام میدهیم.
البته این اولین بار نیست که استفاده اپل از نیروی کار اجباری به تیتر رسانهها تبدیل میشود. زنجیره تامین این شرکت پیش از این نیز به استفاده اجباری از اقلیت مسلمان اویغور در چین متهم شده که در نتیجه آن اپل حتی به روابط تجاری خود با بعضی از بزرگترین تامین کنندگانش پایان داده است. یکی از مهمترین این گزارشها در ماه مارس گذشته منتشر شد که بر این موضوع تاکید داشت.
اگرچه اپل تا به این لحظه تمام قد در مقابل این اتهامات ایستاده است، اما گفته میشود کوپرتینوییها نیز با پیوستن به کوکاکولا و نایکی در تلاش هستند تا با لابی در کنگره آمریکا، لایحه طراحی شده مبنی بر ممنوعیت اتکای شرکتهای آمریکایی به تامین کنندگان چینی که از نیروی کار اجباری بهرهمیگیرند را بیاثر کنند.