🎉 تخفیف‌های ویژه بلک فرایدی! فقط تا پایان امروز! همین حالا خرید کنید 🎉

با گران‌ترین رایانه شخصی جهان آشنا شوید

شاید تصور کنید که برای داشتن گران‌قیمت‌ترین رایانه شخصی جهان به سخت‌افزارهای نسل جدید و شخصی‌سازی کامل کیس خود نیاز دارید، اما سخت در اشتباه هستید. گران‌قیمت‌ترین رایانه شخصی جهان بیش از ۴۵ سال قبل توسط یکی از شرکت‌های بزرگ فناوری دنیا ساخته شده که امروزه فعالیت چندانی در حوزه رایانه نداشته و بیشتر به دلیل فروش گوشی‌های آیفون شهرت دارد. بله، رایانه Apple-۱ که اولین محصول تولید و عرضه شده توسط شرکت اپل است، در حال حاضر گران‌قیمت‌ترین رایانه شخصی جهان توصیف می‌شود. برای مروری بر داستان گران‌قیمت‌ترین رایانه جهان با شهر سخت‌افزار همراه باشید.

در سال ۱۹۷۶ استیو جابز معروف و همکار قدیمی او یعنی استیو وزنیاک کار خود را در یک گاراژ قدیمی در کالیفرنیا آغاز کردند تا اولین محصول شرکتی که در آینده با نام اپل به غول فناوری دنیا تبدیل می‌شود را بسازند.

آقای وزنیاک در همان سال و در طول گردهمایی باشگاه رایانه Menlo Park Homebrew اولین نمونه کامپیوتر دست‌ساز اپل را رونمایی کرد. استیو جابز بلافاصله متوجه شد که این رایانه دست‌ساز همان چیزی است که به‌عنوان یک محصول کاربردی باید به عموم مردم فروخته شود.

این دو محقق علوم رایانه‌ای در آن زمان دارایی‌های خود از جمله یک خودرو و یک ماشین‌حساب HP-65 را بفروش رسانده و شرکت کامپیوتری اپل را تأسیس کردند.

مدتی بعد استیو جابز برنامه‌های بلندپروازانه خود را با یکی از اعضا باشگاه رایانه Homebrew به نام پائول ترل به اشتراک گذاشت و او به‌عنوان مالک فروشگاه دستگاه‌های الکترونیکی ۵۰ رایانه Apple-1 را به اپل سفارش داد.

در طول یک سال وزنیاک و جابز با کمک چند مهندس علوم رایانه‌ای توانستند ۲۰۰ رایانه Apple-1 طراحی و تولید کرده و پس از آزمایش با قیمت ۶۶۶.۶۶ دلار بفروش برسانند. استیو وزنیاک علاقه شدیدی به اعداد تکرارشونده داشت و همین موضوع باعث شد که اغلب محصولات شرکت اپل در آن سال‌ها با قیمت‌هایی که ارقام آن تکراری بود، عرضه شوند.

اولین رایانه بدون نیاز به لحیم‌کاری توسط اپل عرضه شد
فروش چشمگیر رایانه‌های دست‌ساز Apple-1 باعث شد تا این محصول به اولین کامپیوتر شخصی بدون نیاز به لحیم‌کاری در دنیا تبدیل شود.

با وجود اینکه Apple-1 در آن سال‌ها به‌عنوان یک رایانه شخصی مورداستفاده قرار گرفته و نیاز کاربران را رفع می‌کرد، اما هرگز کامل نبود و با چیزی که امروزه از یک رایانه شخصی انتظار داریم فاصله زیادی داشته است.

در واقع چند نمونه اولیه از رایانه شخصی Apple-1 شرکت اپل چیزی جز یک مدار کاملاً مونتاژ شده به همراه ۶۰ میکروچیپ نبود.

جالب آن است که پس از خرید Apple-1 کاربر باید لوازم جانبی از جمله ترانسفورماتورهای منبع تغذیه، سوئیچ برق، صفحه‌کلید ASCII و نمایشگر ویدئویی ترکیبی آن را به صورت جداگانه خریداری می‌کرد.

همین مسئله باعث شده که تمام رایانه‌های Apple-1 شرکت اپل به عنوان یک محصول شخصی‌سازی شده و منحصر به فرد شناخته شوند، زیرا پس از خرید توسط مالک سفارشی شده‌اند.

رایانه‌های Apple-1 شرکت اپل قدیمی اما ارزشمند هستند
طی چند سال گذشته در حراجی‌های بزرگ دنیا تعدادی رایانه شخصی Apple-1 با برچسب قیمت سرسام‌آور بفروش رسیده است.


به‌عنوان مثال در نوامبر ۲۰۲۱ (مهر ۱۴۰۰) یک نمونه از این کامپیوتر قدیمی توسط یک استاد دانشگاه به قیمت ۴۰۰ هزار دلار فروخته شد. در ماه می ۲۰۱۹ (اردیبهشت ۱۳۹۸) نیز یکی دیگر از این رایانه‌ها با قیمت ۴۵۹ هزار دلار بفروش رسید.

با تمام این تفاسیر، هیچ‌کدام از Apple-1های فروخته شده با محصولی که توسط موزه هنری فورد خریداری شد، رقابت نمی‌کند.

در ماه اکتبر ۲۰۱۴ (مهر ۱۳۹۳) موزه هنری فورد برای خرید مجموعه کامل رایانه شخصی Apple-1 همراه با چند وسیله جانبی از جمله صفحه‌کلید قدیمی سری Pre-7400، نمایشگر قدیمی سانیو و یک منبع تغذیه سفارشی که در یک جعبه چوبی قرار داده شده بود، هزینه ۹۰۵ هزار دلاری را پرداخت کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Support

سوالات و پشتیبانی

تماس با ما