محققان شرکت Counterpoint Research بر این باورند که طی چند سال آینده دنیای لپتاپها و تبلتها توسط SoCهای ARM قبضه خواهد شد و سهم بازار آن از ۱۴ درصد به حداقل ۲۸ درصد در سال ۲۰۲۷ خواهد رسید.
در حال حاضر تراشههای پردازنده یکپارچه (SoC) مبتنی بر معماری ARM چیزی حدود ۱۴ درصد سهم بازار را به خود اختصاص دادهاند، با این حال به نظر میرسد که طی چند سال آینده این رقم رشد قابل توجهی خواهد داشت و حداقل به دو برابر افزایش مییابد.
-
ادو پرفیوم زنانه گرلن مدل Idylle حجم ۱۰۰ میلی لیتر
خرید محصول -
گردنبند طلا ۱۸ عیار زنانه کد S03
۳۰,۴۸۳,۶۰۰ ﷼ خرید محصول -
بادی نوزادی نیل کوک مدل روزانه مجموعه ۳ عددی
۱,۲۵۰,۰۰۰ ﷼ خرید محصول -
وزنه دمبل ام دی ام وزن ۱.۵ کیلوگرم بسته ۲ عددی
خرید محصول -
شارژر همراه ژیپین مدل T23 ظرفیت ۱۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت
خرید محصول -
هدفون بلوتوثی مارلی مدل Positive Vibration 2
خرید محصول -
کابل تبدیل USB-C به لایتنینگ نیتیو یونیون کد ۸۵۲۷ طول ۳ متر
خرید محصول -
فیلتر دستگاه تصفیه کننده آب سی سی کا مدل جامبو کد HZK
خرید محصول
به گفته تحلیلگران، دو مزیت اصلی پردازندههای SOC نسبت به همتایان x86 آنها مصرف انرژی کمتر و قابلیتهای سفارشیسازی غنیتر با عملکرد بالا است که باعث شده شرکتهای تولیدکننده لپتاپ به سمت پذیرش آنها در حرکت باشند.
SoCهای ARM در سال جاری ۱۵ درصد از درآمد پردازندههای بازار لپتاپ را در اختیار داشتهاند، اما تحلیلگران بر این باورند که این رقم میتواند در سال ۲۰۲۷ به ۲۵ درصد و بالاتر نیز افزایش یابد.
این عین حال، پیشبینی شده که در سال ۲۰۲۷ سهم بازار اینتل از ۶۸ درصد به ۶۰ درصد و سهم بازار AMD نیز از ۱۶.۷ درصد به ۱۴.۴ درصد سقوط کند.
SoCهای جدید با ویندوز سازگار خواهند بود
در حال حاضر اکثر قریب به اتفاق (حدود ۹۰ درصد) لپتاپهای مبتنی بر پردازنده ARM توسط اپل تولید شده و همین مسئله باعث محدودیت سطح رشد آنها میشود. این در حالی است که ویندوز مایکروسافت با فاصله زیاد محبوبترین سیستمعامل جهان شناخته میشود.
با این حال، گزارشهای شرکت تحقیقاتی Counterpoint Research حاکی از آن است که پس از توسعه SoCهای جدید ARM سازگار با ویندوز توسط شرکت کوالکام، سهم بازار ARM در دنیای رایانههای شخصی به شدت افزایش خواهد یافت.
محققان Counterpoint Research معتقدند که شرکتهای تولیدکننده لپتاپ و همچنین فروشگاههای بزرگ رایانههای شخصی میتوانند SoCهای ARM سفارشی متناسب با نیازهای خود را معرفی کنند.
برای مثال، از پردازندههای کم مصرف ARM میتوان برای ساخت تبلت یا لپتاپهای هیبریدی استفاده کرد که در مقایسه با محصولات فعلی موجود در بازار سبکتر و بادوامتر خواهند بود.
نکته قابل توجه این است که در حال حاضر محققان Counterpoint Research هیچ پیشبینی قابل توجهی در رابطه با پذیرش SoCهای ARM در دنیای رایانههای شخصی دسکتاپ انجام ندادهاند.
اگرچه ویژگیهای SoC مانند مصرف کمتر انرژی میتواند برای تولید لپتاپ یک مزیت محسوب شود، اما در دنیای رایانههای دسکتاپ نیازهای متفاوتی وجود دارد. به عنوان مثال، در کامپیوترهای دسکتاپ میزان مصرف انرژی چندان اهمیتی نداشته و کاربر اغلب به دنبال عملکرد بالاتر است.