تراشههای رایانهای سنتی با برق کار میکنند و تراشههای فوتونیک در حال ظهور نیز از نور استفاده میکنند. حالا دانشمندان هاروارد نوع جدیدی از تراشه را توسعه دادهاند که دادهها را به صورت امواج صوتی منتقل میکند.
تراشهها و مدارهای کامپیوتری، دادهها را با تنظیم یک محیط خاص مانند الکترونها ارسال و پردازش میکنند. در این رویکرد، جریان آنها توسط اجزایی مانند ترانزیستورها تنظیم میشود تا دادهها را به صورت یک و صفر (جریان زیاد یا کم) رمزگذاری کنند. تراشههای فوتونیک که به تازگی ساخته شدهاند نیز فوتونهای نور را متوازن میکنند و آنها را از طریق کانالهای باریکی که موجبر نامیده میشود، انتقال میکنند.
تنظیم دقیق امواج صوتی با چیپ جدید
تراشه صوتی جدید، به روش دوم کار میکند، اما این بار به جای امواج نور، از امواج صوتی استفاده میشود. دانشمندان دانشگاه هاروارد برای توسعه این تراشه، از مادهای به نام «لیتیوم نیوبات» یک مدولاتور ساختهاند که در پاسخ به میدان الکتریکی، قابلیت ارتجاعی خود را تغییر میدهد و امواج صوتی تولید میکند. با تنظیم دقیق میدان الکتریکی، مدولاتور میتواند فاز، دامنه و فرکانس امواج صوتی را کنترل کرده و دادهها را پیش از ارسال موجبرها، رمزگذاری کند.
-
کرم ژل آبرسان آمبرلا مدل Grape حجم ۲۵۰ میلی لیتر به همراه کرم ژل آبرسان حجم ۷۵ میلی لیتر
خرید محصول -
دستبند طلا ۱۸ عیار دخترانه لیردا مدل اسم روشن
۱,۵۴۷,۹۸۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
فلش مموری سن دیسک مدل Ultra Dual Drive USB Type-C ظرفیت ۳۲ گیگابایت
۳۰۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
بند ساعت مچی مدلpa20
خرید محصول -
شارژر دیواری شیائومی مدل Note10 Lite
خرید محصول -
چراغ آویز مدل شیپوری کد ROS27
۱۷۵,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
لپ تاپ ۱۵ اینچی اچ پی مدل ZBook 15 G5 Mobile Workstation – D
خرید محصول -
کیف دوشی زنانه گابل مدل ۵۳۸۸۱۱ Mystery
خرید محصول
به گفته این تیم، تراشههای صوتی نسبت به تراشههایی که از از امواج الکترومغناطیسی استفاده میکنند، مزایایی به همراه دارند. به عنوان مثال، آنها با یکدیگر هیچ تداخلی ندارند.
«مارکو لونکار»، محقق ارشد این پژوهش توضیح میدهد:
«استفاده از امواج صوتی در یک تراشه برای پردازش اطلاعات کوانتومی و کلاسیک امیدوارکننده است، اما توسعه مدارهای مجتمع صوتی، به دلیل ناتوانی در کنترل امواج صوتی، با مشکلاتی مواجه شده است. در این پروژه، ما نشان دادیم که میتوانیم امواج صوتی را روی یک پلتفرم یکپارچه کنترل کنیم و این امر ما را یک قدم دیگر به ساخت مدار مجتمع صوتی نزدیکتر میکند.»
محققان اکنون در حال کار روی ساخت مدارهای موج صوتی پیچیدهتر و بررسی نحوه اتصال آنها به اجزای کامیپوتری کوانتونی هستند.