تراشههای رایانهای سنتی با برق کار میکنند و تراشههای فوتونیک در حال ظهور نیز از نور استفاده میکنند. حالا دانشمندان هاروارد نوع جدیدی از تراشه را توسعه دادهاند که دادهها را به صورت امواج صوتی منتقل میکند.
تراشهها و مدارهای کامپیوتری، دادهها را با تنظیم یک محیط خاص مانند الکترونها ارسال و پردازش میکنند. در این رویکرد، جریان آنها توسط اجزایی مانند ترانزیستورها تنظیم میشود تا دادهها را به صورت یک و صفر (جریان زیاد یا کم) رمزگذاری کنند. تراشههای فوتونیک که به تازگی ساخته شدهاند نیز فوتونهای نور را متوازن میکنند و آنها را از طریق کانالهای باریکی که موجبر نامیده میشود، انتقال میکنند.
تنظیم دقیق امواج صوتی با چیپ جدید
تراشه صوتی جدید، به روش دوم کار میکند، اما این بار به جای امواج نور، از امواج صوتی استفاده میشود. دانشمندان دانشگاه هاروارد برای توسعه این تراشه، از مادهای به نام «لیتیوم نیوبات» یک مدولاتور ساختهاند که در پاسخ به میدان الکتریکی، قابلیت ارتجاعی خود را تغییر میدهد و امواج صوتی تولید میکند. با تنظیم دقیق میدان الکتریکی، مدولاتور میتواند فاز، دامنه و فرکانس امواج صوتی را کنترل کرده و دادهها را پیش از ارسال موجبرها، رمزگذاری کند.
-
حوله ورزشی یونکس مدل میکروفیبر
۲,۵۰۰,۰۰۰ ﷼ خرید محصول -
ست نیم تنه و شورت ورزشی زنانه نانو تن پوش مدل Set36
۴۲۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
نخ بسته بندی مدل TPB-1000
۴۲,۹۱۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
فوم ضد شپش استتیک التا مدل ۱۰۰۲ حجم ۲۰۰ میلیلیتر به همراه شانه
خرید محصول -
هدفون کیو کی زد مدل CK7
خرید محصول -
شارژر همراه دبلیو یو دبلیو مدل Y83 ظرفیت ۱۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت
خرید محصول -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل مکسیدر مدل Maxi Box CN602
۵,۳۰۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
لاک ناخن پاستل شماره ۷۵۸
خرید محصول
به گفته این تیم، تراشههای صوتی نسبت به تراشههایی که از از امواج الکترومغناطیسی استفاده میکنند، مزایایی به همراه دارند. به عنوان مثال، آنها با یکدیگر هیچ تداخلی ندارند.
«مارکو لونکار»، محقق ارشد این پژوهش توضیح میدهد:
«استفاده از امواج صوتی در یک تراشه برای پردازش اطلاعات کوانتومی و کلاسیک امیدوارکننده است، اما توسعه مدارهای مجتمع صوتی، به دلیل ناتوانی در کنترل امواج صوتی، با مشکلاتی مواجه شده است. در این پروژه، ما نشان دادیم که میتوانیم امواج صوتی را روی یک پلتفرم یکپارچه کنترل کنیم و این امر ما را یک قدم دیگر به ساخت مدار مجتمع صوتی نزدیکتر میکند.»
محققان اکنون در حال کار روی ساخت مدارهای موج صوتی پیچیدهتر و بررسی نحوه اتصال آنها به اجزای کامیپوتری کوانتونی هستند.