تاکنون تنشهای زیادی میان ایلان ماسک و چین بر سر اینترنت ماهوارهای استارلینک رخ داده است. در تازهترین واکنشها، محققان نظامی چین گفتهاند که این کشور باید بتواند ماهوارههای Starlink اسپیس ایکس را در صورت تهدید امنیت ملی غیرفعال یا نابود کند!
ماه گذشته مقالهای توسط رن یوانژن، محقق مؤسسه ردیابی و ارتباطات پکن زیر نظر نیروی پشتیبانی استراتژیک PLA و با همکاری چندین دانشمند ارشد در صنعت دفاعی چین منتشر شد.
در این مقاله گفته شده چین به توسعه قابلیتهای ضد ماهوارهای از جمله سیستم نظارتی با مقیاس و حساسیت بالا برای ردیابی و نظارت بر هر ماهواره استارلینک نیاز دارد.
-
شارژر دیواری امی مدل MY-220
خرید محصول -
نخ دندان اورال-بی مدل Super
خرید محصول -
کارت حافظه microSDHC مستر مدل A-01 کلاس ۱۰ استاندارد UHS-I U1 سرعت 30MBps ظرفیت ۸ گیگابایت
خرید محصول -
کیف دوشی چرم بارثاوا مدل ۱۲۵۶
خرید محصول -
دستبند طلا ۱۸ عیار مردانه لیردا مدل اسم جان
۷۲۵,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
باتری موبایل مدل APN 616-00346 ظرفیت ۲۷۱۶ میلی آمپر ساعت مناسب برای گوشی موبایل اپل Iphone X
خرید محصول -
هدفون بی سیم اولنگ مدل MX888
خرید محصول -
مچ بند هوشمند مدل FunDo
اطلاعات بیشتر
هرچند هنوز مشخص نیست که گفتههای این مقاله نمایانگر موضع رسمی دولت و ارتش چین در خصوص مقابله با اینترنت استارلینک هست یا خیر ولی در نوع خود بسیار عجیب است!
در این مقاله که در مجله معتبر چینی Modern Defense Technology منتشر شده است، اذعان شده:
باید ترکیبی از روشهای کشتن نرم و سخت اتخاذ شود تا برخی از ماهوارههای Starlink عملکرد خود را از دست داده و سیستم عامل Constellation را نابود کنند.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیس ایکس، به عنوان الگویی برای نوآوری، از محبوبیت زیادی در چین برخوردار شده است. اما انتقادها از ماسک و شرکتهایش پس از اینکه دو ماهواره Starlink در سال گذشته به طور خطرناکی به ایستگاه فضایی چین نزدیک شدند، به شکل قابل توجهی افزایش یافت.
استارلینک، بلندپروازانهترین پروژه ارتباط ماهوارهای است که تا به حال خدمات اینترنت پهن باند را به کاربران تجاری و نظامی در سراسر جهان ارائه میدهد.
رن در مقاله خود تخمین زده است که پهپادهای ارتش آمریکا و جتهای جنگنده رادارگریز میتوانند با اتصال Starlink سرعت انتقال دادههای خود را به بیش از ۱۰۰ برابر افزایش دهند.
اسپیس ایکس همچنین قراردادی را با وزارت دفاع ایالات متحده برای توسعه فناوری جدید مبتنی بر پلتفرم استارلینک امضا کرده است؛ از جمله ابزارهای حساسی که قادر به شناسایی و ردیابی سلاحهای مافوق صوت هستند که با سرعت پنج برابر صوت یا حتی سریعتر در جو زمین حرکت میکنند.
به گفته تیم رن، ماهوارههای استارلینک همچنین مجهز به رانشگرهای یونی هستند که به آنها اجازه میدهد به سرعت مدار خود را برای یک حرکت تهاجمی علیه اهداف با ارزش بالا در فضا تغییر دهند.
با بیش از ۲۳۰۰ ماهواره (و تعداد زیادی در مرحله ساخت) در مدار، به طور کلی اعتقاد بر این است که Starlink غیرقابل تخریب است زیرا این سیستم میتواند پس از از دست دادن برخی از ماهوارهها، همچنان عملکرد مناسبی را از خود حفظ کند.
از این رو، به گفته رن و همکارانش، مقیاس، پیچیدگی و انعطاف بیسابقه استارلینک، ارتش چین را مجبور میکند تا قابلیتهای جدید ضد ماهوارهای را توسعه دهد. به عنوان مثال، آنها پیشنهاد کردند که میتوان ماهوارههای حامل محمولههای نظامی را در میان دستهای از فضاپیمای تجاری Starlink به فضا پرتاب کرد.
به گفته آنها، ارتش چین باید سیستمهای نظارت فضایی موجود خود را ارتقاء دهد تا تصاویر فوقالعاده واضحی از این ماهوارههای کوچک به دست آورده و کارشناسان بتوانند ویژگیهای غیرعادی در آنها را شناسایی کنند.
چین ادعا میکند که قبلاً دستگاههای تصویربرداری لیزری متعددی را توسعه داده که میتوانند از ماهوارههای در حال گردش با وضوح میلیمتری عکس بگیرند. اما رن اذعان دارد علاوه بر تصویربرداری نوری و راداری، این کشور همچنین باید بتواند سیگنالهای هر ماهواره استارلینک را رهگیری و تهدیدات احتمالی هر یک را شناسایی کند.
وی میگوید که چین همچنین توانایی خود را در انهدام یک ماهواره با موشک نشان داده است، اما این روش میتواند مقدار زیادی زباله فضایی تولید کند و هزینه آن در برابر سیستمی متشکل از بسیاری از ماهوارههای کوچک و نسبتا کم هزینه، بسیار بالا خواهد بود.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، چین در حال توسعه فناوریهای جایگزین ضد ماهوارهای متعددی از جمله امواج مایکروویو است که میتوانند ارتباطات را مختل کرده یا قطعات الکترونیکی را بسوزانند.
دانشمندان چینی تاکنون لیزرهایی برای غیرفعال کردن یا آسیب رساندن به ماهوارهها، نانوستهای که میتوانند به تعداد زیاد برای فلج کردن ماهوارههای بزرگتر پرتاب شوند و همچنین سلاحهای سایبری برای هک کردن شبکه ارتباطی ماهوارهای تولید کردهاند.
در پی انتشار این مقاله، یک دانشمند فضایی مستقر در پکن با هویتی مخفی اظهار داشته که این تحقیق میتواند نخستین نشانهها از حمله چین به استارلینک باشد.