بر اساس گزارش جدید تراشههایی که توسط فناوری ساخت ۵ نانومتری جدید شرکت سامسونگ تولید میشوند بهبود یافتهاند.
اخیراً مدیرعامل بخش قطعات سامسونگ در یکی از جلسههای سهامداران شرکت مدعی شد کارخانههای تولید تراشههای پیشرفته سامسونگ بهبود یافتهاند. به عبارت دقیقتر، نسبت بخش کارآمد و قابل استفاده به بخش غیر قابل استفاده از هر ویفر سیلیکون که به آن Yield هم گفته میشود، افزایش یافته است. به عبارتی غیردقیق اما ملموس میتوان Yield را بازده یا راندمان فرآیند ساخت شرکت خواند.
-
شارژر همراه وپو مدل PD10Q ظرفیت ۱۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت
خرید محصول -
آبمیوه گیری کنوود مدل JEM500SS
۵,۰۴۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
لپ تاپ ۱۷ اینچی اچ پی مدل OMEN 17-AN100 – F
خرید محصول -
شارژر بی سیم انکر مدل A2511 PowerPort Qi
خرید محصول -
مجموعه ۳ عددی چمدان تاپ یورو مدل Te-p02
خرید محصول -
اسپیکر قابل حمل جی پاس مدل GMS8575
خرید محصول -
هدبند ورزشی آی تمر مدل حرف M کد ۳۰۴
۳۹,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
اسپیکر دسکتاپ هوتما مدل EG_109BT
۱,۲۱۲,۵۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
وی همچنین توضیح داد هر فناوری ساخت و نود جدید پیچیدگیهای بیشتری به همراه دارد و در نتیجه بهبود Yield کارخانه فرآیندی بسیار طولانی و زمانبر است. البته این مدیر اجرایی سامسونگ جزئیات دقیق و دلایل این پیشرفت را بیان نکرد.
در حالت کلی درصد Yield مربوط به یک فناوری ساخت خاص از یک شرکت تولیدکننده تراشه، جزء اطلاعات حساس و محرمانه آن کمپانی است. با این وجود گفته میشود درصد Yield ویفرهایی که برای ساخت چیپستهای Snapdragon 8 Gen 1 کوالکام توسط فناوری ساخت ۵ نانومتری سامسونگ استفاده شده بود، ۳۵ درصد بوده است. این امر به گرانی و پیچیدگی ساخت بالای تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ منجر شده است.
البته سامسونگ به صورت رسمی این رقم را تایید نکرده است. همچنین چیپست Exynos 2100 خود سامسونگ نیز در همین کارخانه و با همین فناوری ساخت تولید شده است؛ پس میتوان نتیجه گرفت که احتمالاً Yield ویفرهای سیلیکونی سازندهی اگزینوس ۲۱۰۰ هم ۳۵ درصد بوده است.
از سوی دیگر گزارشهای جدید به عقب افتادن سامسونگ از TSMC در درصد Yield مربوط به فناوریهای ساخت زیر ۵ نانومتری اشاره دارند و این امر میتواند به همکاری کوالکام با TSMC برای تولید تراشههای ۳ نانومتری خود منجر شود. البته در حال حاضر اپل بخش بزرگی از ظرفیت تولید چیپستهای ۳ نانومتری کمپانی TSMC را برای چیپستهای سری A و M رزرو کرده است. افزون بر اپل، شرکت AMD نیز برای تولید پردازندههای ۳ نانومتری بعدی خود به TSMC روی آورده است.
با این وجود افشاگریها و شایعههای اخیر همکاری TSMC و Qualcomm برای تولید چیپست Snapdragon 8 Gen 1+ را قریبالوقوع دانستهاند. گفته میشود تراشهی جدید کوالکام در نیمه دوم سال جاری معرفی میشود و تا پایان سال ۲۰۲۲ در گوشیهای هوشمند حضور مییابد.
نظر شما در مورد بهبود فناوری ساخت ۵ نانومتری سامسونگ چیست؟ آیا این امر میتواند موجب برتری نسل بعدی تراشههای سامسونگ در صنعت تراشههای موبایل شود یا خیر؟