نگاهی به تمام فعالین حوزه فناوری که روسیه را تحریم کرده‌اند

حمله روسیه به اوکراین چند هفته قبل آغاز شد و در پاسخ به آن، بسیاری از شرکت‌های دنیای تکنولوژی، ارائه خدمات به کاربران روس را متوقف کردند. بعضی از این تحریم‌ها اختیاری بودند و بعضی دیگر نیز به‌واسطه تحریم‌های بین‌المللی اعمال شدند. در ادامه می‌خواهیم فهرست تمام خدماتی که دیگر در روسیه در دسترس نیستند را مرور کنیم. البته احتمالا این لیست طی روزها و هفته‌های آتی طولانی‌تر می‌شود.

اپل پی: اپل چند هفته قبل و پس از تحریم بانک‌های روسی، تصمیم گرفت خدمات پرداخت خود را در این کشور متوقف کند. یکی دو روز قبل نیز توانست دسترسی دارندگان کارت بانکی میر به خدمات پرداخت خود را مسدود نماید.

اپل استور: اپل مدتی قبل اعلام کرد که فروش تمام محصولات فیزیکی را در روسیه متوقف می‌کند. اپل حتی اپلیکیشن‌های خبری وابسته به دولت روسیه مانند RT News و اسپوتنیک را از اپ استور حذف کرد.

آمازون: آمازون خدمات تحویل کالای خرده‌فروشی و سرویس پرایم ویدیو را برای کاربران روسی متوقف ساخت. این شرکت خدمات زیرساختی ابری خود یعنی AWS را نیز دیگر در اختیار مشتریان جدید از روسیه قرار نمی‌دهد، ضمن اینکه اگر از این سرویس برای تهدید، تحریک یا تشویق خشونت، تروریسم و آسیب‌رسانی جدی استفاده شود، حساب کاربران را مسدود خواهد کرد.
  
متا: درحالی‌که اکثر شرکت‌ها به‌شکل اختیاری خدمات خود را در روسیه متوقف کردند، متا (فیسبوک سابق) اراده‌ای از خود نشان نداد. در مقابل، مقامات روسی به بهانه فعالیت‌های افراطی، فیسبوک و اینستاگرام را در روسیه مسدود کردند.

گوگل: غول دنیای تکنولوژی خدمات تبلیغاتی خود را در روسیه متوقف کرد و خدمات ابری گوگل کلاد را نیز به روی مشتریان جدید از روسیه بست. یوتوب به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پلتفرم‌های رسانه‌ای دنیا نیز کانال‌های وابسته به دولت روسیه را مسدود کرد.

گوگل پی: گوگل پی همانند اپل پی دیگر به بانک‌های روسیه خدمات ارائه نمی‌کند و دارندگان کارت‌های اعتباری میر نیز از دسترسی به این سرویس مسدود هستند.
  
مایکروسافت: غول دنیای نرم‌افزار فروش تمام کالاها و خدمات خود از جمله سرویس ابری پرطرفدار اژور را در روسیه متوقف کرد.

نتفلیکس: پلتفرم محبوب پخش ویدیو، روسیه را به فهرست کشورهای غیرمجاز برای تماشای ودیوی اضافه کرد. جالب این‌که این پلتفرم طبق قوانین روسیه به پخش ۲۰ کانال رایگان مربوط به دولت این کشور مجبور شده بود.

نوکیا: شرکت تجهیزات ارتباطی فنلاندی خدمات خود را در روسیه متوقف کرد اما تجهیزات زیرساختی نوکیا همچنان در روسیه فعال هستند و به نظارت دولت بر شهروندان کمک می‌کنند.
  
پی‌پل: غول فین‌تک دنیا به دیگر شرکت‌های مخالف جنگ پیوست و خدمات خود را در سرتاسر روسیه متوقف کرد.

سونی: استودیوهای سونی پخش فیلم‌های مطرح خود در روسیه را متوقف کردند و فروش پلی‌استیشن ۵ و خدمات سونی موزیک نیز در این کشور به پایان رسید.

اسپاتیفای: اپلیکیشن پخش موزیک دیگر به شهروندان روسیه خدمت‌رسانی نمی‌کند. دلیل این کار، پخش اطلاعات نادرست در مورد «عملیات نظامی» روسیه در اوکراین عنوان شده است.
  
سامسونگ: غول تکنولوژی کره‌ای عرضه محصولات در روسیه را متوقف کرد. سامسونگ یکی از بزرگ‌ترین فروشندگان تلفن همراه در روسیه محسوب می‌شود.

تیک‌تاک: پس از توقف ثبت‌نام کاربران جدید، این پلتفرم پخش ویدیوهای کوتاه انتشار ویدیو و پخش زنده محتوا از روسیه را مسدود کرد.

توییتر: توییتر از چند هفته قبل در روسیه مسدود شده اما از طریق سرویس‌های تغییر آی‌پی یا نسخه بدون فیلتر مبتنی بر شبکه تور (TOR) در دسترس قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Support

سوالات و پشتیبانی

تماس با ما