دارپا یا آژانس پروژههای پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا (DARPA) برای اولین بار موفق شد تا با استاده از سیستم اتوماسیون Aircrew Labor In-Cockpit یا ALIAS خود یک هلیکوپتر بلک هاوک UH-60A را بدون خلبان بر فراز شهرک فورت کمپبل واقع در ایالت کنتاکی به پرواز درآورد.
هدف دارپا ارائه راهی برای خلبانان است تا تمرکز بیشتری روی ماموریتهای خود داشته باشند و پرواز هلیکوپتر یا هواپیما را کاملا به هوش مصنوعی بسپارند. «استوارت یانگ» مدیر برنامه در دفتر فناوری تاکتیکی دارپا، در بیانیهای گفت:
[در این روش] خلبانان میتوانند به جای نحوه عملکرد، بر مدیریت ماموریت تمرکز کنند. ALIAS شامل توانایی کار با هواگرد در تمام اوقات شبانه روز، با خلبان و بدون خلبان و در انواع مختلفی از شرایط دشوار مانند محیطهای بصری رقابتی، متراکم و تخریب شده میشود.
-
دستبند نقره مردانه لیردا مدل اسم نیما DCR 371
۲,۹۹۴,۰۰۰ ﷼ خرید محصول -
پایه نگهدارنده گوشی موبایل جاست موبایل مدل ShutterGrip
خرید محصول -
پایه نگهدارنده گوشی موبایل باسئوس مدل SUYL-BWL0
خرید محصول -
ساعت هوشمند سامسونگ مدل Gear S3 Frontier SM-R760 بند لاستیکی
اطلاعات بیشتر -
ضربه گیر لق کن دستگاه لاستیک درار خودرو مدل mag-91
اطلاعات بیشتر -
شارژر دیواری سونی اریکسون مدل K-750
خرید محصول -
محافظ صفحه نمایش مدل FRO-2 مناسب برای اپل واچ ۴۲ میلی متری
خرید محصول -
کابل تبدیل USB به ۳۰-پین ویژه iPad و iPod و iPhone
خرید محصول
استفاده از فناوری خودران دارپا در ارتش آمریکا
دارپا در نظر دارد تا استفاده از برنامه ALIAS را گستردهتر کند. در سیستمهای کنونی، همچنان در برخی شرایط مانند موقعیتهای پیچیده یا غیرمنتظره تعامل و کنترل انسانها مورد نیاز است و دارپا امید دارد که در آینده هواپیماها و هلیکوپترها کاملا خودران شوند و دیگر به تعامل انسانها نیازی وجود نداشته باشد.
ارتش آمریکا برای چندین سال در حال آزمایش هلیکوپترهای خودران بوده است. به عنوان مثال، نیروی دریایی نزدیک به یک دهه است که در حال بررسی و ارزیابی هلیکوپتر بدون سرنشین MQ-8C Fire Scout شرکت نورثروپ گرومن بوده و همچنین با استفاده از یک هلیکوپتر بدون سرنشین کی-مکس موفق شده بود تا محمولههایی را در نقاط دورافتاده افغانستان به نیروهای خود تحویل دهد.
دارپا همچنین در حال بررسی سایر فناوریهای خودران هوابرد است که میتوان به ابزار فرود روباتیک هلیکوپتری، مفاهیمی برای پهپادهای تحویل فوق مدرن و شبیه ساز پرواز X-Plane اشاره کرد.
در همین حال، برخی کارشناسان درباره رشد و استفاده از هوش مصنوعی هشدار دادهاند و از آن به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدات وجودی برای بشر یاد کردهاند. یکی از بزرگترین منتقدان این فناوری «ایلان ماسک» مدیرعامل تسلا است که در مصاحبهای به Business Insider گفته بود: «ماهیت هوش مصنوعی در حال توسعه توسط شرکتها، باعث نابودی انسانها در تمام زمینهها میشود.»