🎉 تخفیف‌های ویژه بلک فرایدی! فقط تا پایان امروز! همین حالا خرید کنید 🎉

پیش‌بینی مدیر ارشد TSMC از تداوم بحران تراشه

بحرانی جهانی کمبود تراشه موجب کاهش تولید، عرضه و افزایش محصولات مختلفی شده که از خودرو گرفته تا قطعات کامپیوتر را شامل می‌شود. در این میان مدیرعامل کمپانی‌های مختلف نظر متفاوتی درباره آینده این بحران دارند که جدیدترین آنها هیچ نمی‌تواند نشانه خوبی باشد.

صنایع نیمه هادی تایوان (به اختصار: TSMC) یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ها تراشه در دنیا است که همین سال میلادی جاری ۴۴ میلیارد دلار را صرف سرمایه گذاری در جهت افزایش ظرفیت تولید خود کرده است.

هرچند مدیرعامل یا مدیران ارشد بسیاری از غول‌های بزرگ فناوری نسبت به بهبود وضعیت موجود در ماه‌های آینده خوش‌بین هستند، اما نتیجه واقعی سرمایه گذاری‌های برای افزایش ظرفیت تولید تراشه می‌تواند تا سال ۲۰۲۴ میلادی ملموس نباشد.

اغلب کمپانی‌های تولید کننده تراشه معتقد هستند یا دست کم ادعا می‌کنند بحران روسیه و اوکراین تأثیری بر روی تولید تراشه نخواهد داشت یا دست کم وضع را از این بدتر نمی‌کند. با وجود بهبود زنجیره تأمین و کاهش بسیاری از کمبودها، چهره‌های برجسته صنعت نیمه هادی درباره خوش بینی‌ها نسبت به آینده تردید دارند.

صنعت نیمه هادی به شدت در تلاش است تا با صرف میلیاردها دلار و کاستن از کمبود مواد اولیه و تجهیزات، ظرفیت تولید تراشه را افزایش دهد. با این حال این تلاش‌ها یک شبه نتیجه نمی‌دهد و صاحب نظران معتقد هستند ممکن است بحران کمبود تراشه تا چند سال دیگر ادامه داشته باشد.

Yuh-Jier Mii که معاون ارشد بخش تحقیق و توسعه کمپانی TSMC است می‌گوید به باور او دو الی سه سال طول خواهد کشید تا خطوط تولید جدید وارد مدار شوند و به افزایش تولید تراشه‌های پیشرفته کمک کنند.

هرچند این نمی‌تواند نظر رسمی TSMC تلقی شود، اما می دانیم این کمپانی با تمام ظرفیت خود در حال تولید تراشه است و هنوز نتوانسته نیاز مشتریان خود را تأمین کند. پیش‌تر رئیس TSMC گفته بود بسیاری از کمپانی‌ها برای رشد تقاضا در زمان همه گیری کرونا آمادگی نداشتند و یکباره اقدام به خرید هرچه بیشتر تراشه کردند که خود به تشدید بحران دامن زد.

جالب اینکه رئیس TSMC می‌گوید صنعت نیمه هادی در تفسیر درست و به موقع نشانه‌های رشد انفجاری افزایش تقاضا ناکام ماند و نتوانست نشانه‌های رشد سریع دیجیتال شدن تقریباً همه جنبه‌های زندگی را مشاهده کند. همچنین وی تاکید کرده مهاجرت سازندگان تراشه به فناوری‌های ساخت تراشه جدیدتر دشوارتر شده است و حالا به زمان و منابع بیشتری نیاز دارد.

کمبود مواد اولیه و تجهیزات پیشرفته تنها مشکلاتی نیستند که صنعت تولید تراشه با آنها روبرو است. طبق گزارش‌ها بسیاری از سازندگان تراشه و قطعات الکتریکی با کمبود تکنسین برای راه اندازی خطوط جدید یا گسترش ظرفیت تولید خود روبرو هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Support

سوالات و پشتیبانی

تماس با ما