اگر خبرهای دنیای سخت افزار را در چند ماه اخیر دنبال کرده باشید احتمالاً مطلع هستید که شرکت AMD قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۲ از معماریهای RDNA 3 و Zen 4 رونمایی کند. امروز یکی از مهندسین AMD تایید کرد که کارتهای گرافیک مجهز به معماری RDNA 3 با فناوریهای ساخت ۵ نانومتری و ۶ نانومتری تولید میشوند.
چند روز پیش مدیرعامل شرکت AMD، خانم لیزا سو، اولین اطلاعات رسمی را در مورد معماری گرافیک RDNA 3 در اختیار علاقهمندان قرار داد. کمپانی AMD قصد دارد تا پایان سال جاری اولین پردازندههای گرافیکی مجهز به معماری RDNA 3 را با نام Navi 3X در کنار معماری Zen 4 و پردازندههای Raphael را معرفی کند.
-
دستبند نقره مردانه لیردا مدل اسم نیما DCR 371
۲,۹۹۴,۰۰۰ ﷼ خرید محصول -
پایه نگهدارنده گوشی موبایل جاست موبایل مدل ShutterGrip
خرید محصول -
پایه نگهدارنده گوشی موبایل باسئوس مدل SUYL-BWL0
خرید محصول -
ساعت هوشمند سامسونگ مدل Gear S3 Frontier SM-R760 بند لاستیکی
اطلاعات بیشتر -
ضربه گیر لق کن دستگاه لاستیک درار خودرو مدل mag-91
اطلاعات بیشتر -
شارژر دیواری سونی اریکسون مدل K-750
خرید محصول -
محافظ صفحه نمایش مدل FRO-2 مناسب برای اپل واچ ۴۲ میلی متری
خرید محصول -
کابل تبدیل USB به ۳۰-پین ویژه iPad و iPod و iPhone
خرید محصول
هرچند هنوز اطلاعات موثق در مورد جزئیات پردازندههای گرافیکی جدید ای ام دی بسیار کم است، اما بر اساس شایعههای منتشر شده فناوری ساخت این GPUها ترکیبی از فناوریهای ساخت ۵ نانومتری و ۶ نانومتری خواهد بود. این خبر تا امروز در حد حدس و گمان بود، اما به تازگی یکی از مهندسین شرکت AMD در پروفایل لینکدین (Linkedin) خود شایعههای قبلی را تایید کرد.
بر اساس خبر جدید پردازندههای گرافیکی Navi 31 و Navi 32 توسط فناوریهای ساخت ۵ نانومتری و ۶ نانومتری تولید میشوند، در حالی که Navi 33 با فناوری ساخت ۶ نانومتری ساخته خواهد شد. پروفایل این مهندس AMD به شتابدهندهی گرافیکی MI300 که جایگزین MI200 خواهد بود نیز اشاره کرده و فناوری ساخت ۶ نانومتری را برای آن در نظر گرفته است.
این تراشه قرار است اولین پردازنده گرافیکی MCM (Multi Chip Module) شرکت ای ام دی باشد و به عنوان رقیب اصلی Nvidia Hopper و Intel Ponte Vecchio شناخته میشود، اما در حال حاضر اطلاعات زیادی از آن در دسترس نیست.
نظر شما در مورد فناوری ساخت هیبریدی AMD برای کارتهای گرافیک RDNA 3 چیست؟ آیا فناری ساخت ۵ نانومتری برای رقابت با کارتهای گرافیک انویدیا و اینتل کافی است یا خیر؟