اخیرا تصاویری از یک پهپاد انتحاری روسیه منتشر شده که گفته میشود امکان شناسایی اهداف با کمک هوش مصنوعی را دارد.
این پهپاد که به گروهی از پهپادها به نام مهمات سرگردان اختصاص دارد توسط کمپانی «زالا آئرو» فروخته میشود. این کمپانی یکی از زیر مجموعههای کمپانی مشهور کلاشینکف است. اخیرا تصاویری از پهپاد انتحاری روسیه در توییتر و تلگرام دست به دست میشود که نشان میدهد احتمالا سقوط کرده یا مورد اصابت قرار گرفته است.
پهپاد انتحاری روسیه بالهایی به طول ۱.۲ متر دارد و با رنگ سفیدش شبیه به یک جت جنگنده کوچک بدون خلبان است. این پهپاد از طریق یک پرتابگر قابل حمل پرتاب میشود و میتواند به مدت ۳۰ دقیقه و با حداکثر سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت پرواز کرده و در نهایت با ۳ کیلوگرم مواد منفجره، به هدف اصابت کند.
-
بوش و لاستیک چراغ خطر عقب موتور سیکلت مدل H125 بسته ۴ عددی
اطلاعات بیشتر -
میز تلویزیون مدل CM4465
خرید محصول -
شارژر همراه شیائومی مدل Mi Power Bank 3 Pro ظرفیت ۲۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت
خرید محصول -
جارو شارژی بوش مدل BCS611P4A
۹,۰۵۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
گوشواره چراغ جلو موتور سیکلت پی اس آر مدل psr مجموعه دو عددی
اطلاعات بیشتر -
کاغذ دیواری مدل بتا کد ۱۱۷۸
خرید محصول -
کرم چند منظوره کلیون مدل Multipurpose Cream حجم ۳۰۰ میلی لیتر
inf ﷼ خرید محصول -
گردنبند طبی کامارو کد magnet19
خرید محصول
به گفته سازنده، پهپاد انتحاری روسیه میتواند کلاس و نوع اشیا را به صورت بلادرنگ تشخیص دهد. البته به نظر میرسد که به تنهایی تاثیر بسیار کمی بر جنگ روسیه علیه اوکراین داشته باشد. همچنین هنوز هیچ مدرکی دال بر استفاده گسترده روسیه از این پهپاد انتحاری در دست نیست. با این حال ظاهرا باید نگران پتانسیل هوش مصنوعی برای ایفای نقشهای بیشتر در تصمیمگیریهای مرگبار بود.
پیشرفتهای هوش مصنوعی موجب شده سیستمهای تسلیحاتی، استقلالی بیش از پیش داشته باشند و اکنون این چشمانداز وجود دارد که سیستمهای پیشرفتهتر در نهایت بتوانند به تنهایی تصمیم بگیرند که چه فردی را بکشند. البته رباتهای قاتل پیش از این هم به کار رفتهاند. به عنوان مثال در یک گزارش سازمان ملل که سال ۲۰۲۱ منتشر شد، نتیجهگیری شده بود که پهپادهایی با چنین قابلیتهایی احتمالا در جنگ داخلی لیبی استفاده شدهاند.
هنوز نمیتوان با اطمینان گفت که از این پهپاد در جنگ علیه اوکراین استفاده شده است. علاوه بر این تصاویر پهپاد انتحاری روسیه هنوز به طور رسمی تایید نشدهاند اما شکی نیست که پهپادها بخشی نسبتا جدید از زرادخانه نظامی روسیه را تشکیل میدهند. برخی کارشناسان معتقدند که استفاده از رباتهای قاتل بر خلاف توافقهای بینالمللی است که محدودیتهای استفاده از این تسلیحات در میادین جنگ را تعریف میکند.
با این حال شک و تردیدهایی در مورد خودمختاری کامل چنین پهپادهایی وجود دارد. «مایکل هوروویتز» استاد دانشگاه پنسیلوانیا که فناوریهای نظامی را دنبال میکند در مورد این گونه تسلیحات میگوید: «شرکتهایی که چنین پهپادهای پرسه زننده را تولید میکنند از ویژگیهای خودمختاری آنها میگویند؛ در حالی که خودمختاری تنها محدود به اصلاحات پرواز و مانور دادن برای اصابت با هدفی است که از سوی اپراتور انسانی تعیین شده است و منظور خودمختاری به شیوهای که جامعه بینالمللی برای یک سلاح خودمختار تعریف میکند، نیست.»