🎉 تخفیف‌های ویژه بلک فرایدی! فقط تا پایان امروز! همین حالا خرید کنید 🎉

گوگل با دودل‌های بحران اقلیمی به استقبال روز زمین رفت

تایم‌لپس تصاویر ماهواره‌ای از محو شدن یخچال قله کلیمانجارو، سفید شدن سد بزرگ مرجانی، جنگل‌زدایی در آلمان و ذوب یخچال گرینلند، در دودل‌های روز زمین ۲۰۲۲ گوگل به تصویر کشیده شده‌اند.
   
گوگل با استفاده از تایم‌لپس تصاویر ماهواره‌ای از پس‌روی پوشش برفی، جنگل‌زدایی و نابودی صخره‌های مرجانی، تأثیر انسان‌ها بر اقلیم و محیط زیست را به کاربرانش یادآوری می‌کند. دودل سال ۲۰۲۲ گوگل به مناسبت روز زمین، شامل چهار تصویر GIF ساخته شده از تصاویر ماهواره‌ای و عکس‌هایی از آژانس اقیانوس است که در طول این روز یکی پس از دیگری به نمایش در می‌آیند.

این تصاویر پس‌روی یخچال در قله کلیمانجارو در تانزانیا بین سال‌های ۱۹۸۶ و ۲۰۲۰ و ذوب یخچال در سرمرسوک گرینلند بین سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۲۰ را نشان می‌دهند.

پس‌روی یخچال در سرمرسوک گرینلند از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰

دو تصویر دیگر نتایج رویداد سفید‌شدگی سد بزرگ مرجانی در نزدیکی جزیره لیزارد استرالیا بین مارس ۲۰۱۶ و اکتبر ۲۰۱۷ و جنگل‌زدایی در جنگل هارتس در اِلِند آلمان بین سال‌های ۱۹۹۵ و ۲۰۲۰ را نشان می‌دهند.

لِسلی هیوز، استاد زیست‌شناسی از دانشگاه مک‌کواری در سیدنی می‌گوید، تصاویر سفید‌شدگی سد بزرگ مرجانی از لحاظ بصری بسیار تأثیر گذار هستند. او می‌گوید: «یکی از نماد‌های طبیعی مهم ما [مردم استرالیا]، که نگران آن هستیم، اکنون به نمادی از تأثیر تغییرات اقلیمی بر زیست‌بومی بسیار متنوع تبدیل شده است. جهان فیزیکی و زیست‌شناختی ما، مقابل چشمانمان در حال تغییر است و این تصاویر این موضوع را برجسته می‌کنند. بنابراین زمانی برای از دست‌دادن نداریم».


ذوب یخچال قله کلیمانجارو از سال ۱۹۸۶ تا ۲۰۲۰

سد بزرگ مرجانی در ماه مارس شاهد ششمین رویداد سفید‌شدگی بود. تصاویر هوایی نشان می‌دهند که هیچ صخره مرجانی‌ای در پهنه ۱۲۰۰ کیلومتری از گرما در امان نمانده است. این نخستین‌بار است که چنین رویدادی در یک سال لانینا اتفاق می‌افتد.

هیوز می‌گوید برای ساکنان سایر نقاط جهان، پس‌روی یخچال‌ها حس مشابهی ایجاد می‌کند. در نیوزیلند یخچال‌های وسیع و باستانی با نرخ هشدار دهنده‌ای در حال نابودی هستند. در تابستان ۲۰۱۸-۲۰۱۷ افزایش دما تا ۳ درجه سلسیوس بیش از میانگین در نیوزیلند، بعضی از یخچال‌ها را به کلی ناپدید کرد.

در گوشه‌ای دیگر از جهان، آثار بشری که مدت‌ها زیر برف‌های کوه‌های آلپ در ایتالیا دفن بودند با ذوب یخ‌ها آشکار شده‌اند. تجهیزات باقی‌مانده از سربازان جنگ جهانی اول که در قله‌ها اردو زده بودند در این کوه‌ها پیدا شدند. همچنین از صحنه جرمی ۵۳۰۰ ساله با کشف بدن مومیایی شده «اوتسی، مرد یخی» پرده برداشته شد.

روی دیگر آنچه باعث شادی باستان‌شناسان شد، نشانه‌هایی از تهدید فاجعه‌بار تغییرات اقلیمی است. فورنی، یکی از بزرگ‌ترین دره‌های یخچالی ایتالیا، در ۳۰ سال گذشته ۸۰۰ متر و بیش از ۲ کیلومتر در قرن گذشته پس‌روی کرده است. این تصاویر در تضاد با انیمیشن امیدبخش روز زمین ۲۰۲۱ گوگل هستند که به گفته این شرکت، برای تشویق هر فرد به پیدا کردن راهی کوچک برای نجات زمین، طراحی شده بود.

سفیدشدگی سد مرجانی بزرگ از ماه مارس ۲۰۱۶ تا می ۲۰۱۷

هیوز می‌گوید تصاویر منتشر شده در سال ۲۰۲۲ ممکن است واکنشی به گزارش هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم در بیست و ششمین کنفرانس احزاب باشد که برای افزایش هشیاری نسبت به بحران اقلیمی مفید است.

هیوز در ادامه می‌افزاید: «من فکر می‌کنم وقتی در طبقه متوسط شهری زندگی می‌کنید و یک روز زیبا با خورشیدی که در حال طلوع یا غروب است دارید، آسان است که از سرخوشی، نیرو‌های بزرگتری که در اقلیم در کار هستند و تأثیرات آن‌ها را نادیده بگیریم. یادآوری این موضوع به مردم که چون امروز، روز خوبی است، دلیل بر این نیست که تغییرات اقلیمی متوقف شده‌اند، بسیار با اهمیت است».

نابودی جنگل هارتس در آلمان از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۲۰

آلفابت، شرکت مادر موتور جستجوی گوگل، ادعا می‌کند از سال ۲۰۰۷ «کربن خنثی» بوده است و قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ انرژی مورد نیاز تمام دیتاسنتر‌های خود را کاملاً از منابع تجدیدپذیر تأمین کند.

این شرکت در سال ۲۰۲۰، ۱۵٫۵ تترا وات ساعت انرژی الکتریکی مصرف کرده که بیشتر آن صرف دیتاسنتر‌ها شده است. همچنین آن‌ها تولید زباله خود را با ۴۰ درصد کاهش به ۲۸٬۸۶۴ تُن رسانده‌اند ولی در عوض مصرف آب آن‌ها افزایش یافته است. آمار سال ۲۰۲۱ آلفابت هنوز منتشر نشده است ولی این شرکت می‌گوید انتشار خود را با خرید بیشتر انرژی‌های تجدیدپذیر جبران کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Support

سوالات و پشتیبانی

تماس با ما