نایب رئیس کمیسیون اصل ۴۴ مجلس اعتقاد دارد با مصونیت شورای عالی فضای مجازی، عملا فیلترینگ تمام ابزارهای پرکاربرد فضای مجازی مانند واتساپ و اینستاگرام قابلیت اجرایی دارد.
هفته گذشته نمایندگان مجلس با مستثنی شدن مصوبات شورای عالی فضای مجازی از فرآیند بررسی شکایتها در دیوان عدالت اداری موافقت کردند.
موضوعی که با انتقاد «غلامرضا نوری»، نماینده مجلس همراه شده است. او در گفتگو با دنیای اقتصاد با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای خروج طرح صیانت از دست کمیسیون اصل ۸۵ اظهار داشت مسیر برون رفت خوبی در این باره شکل گرفت اما بعد از آن، تصمیم پیرامون شورای عالی فضای مجازی باعث شده تا همه چیز در هالهای از ابهام قرار گیرد:
-
شارژر همراه وپو مدل PD10Q ظرفیت ۱۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت
خرید محصول -
آبمیوه گیری کنوود مدل JEM500SS
۵,۰۴۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
لپ تاپ ۱۷ اینچی اچ پی مدل OMEN 17-AN100 – F
خرید محصول -
شارژر بی سیم انکر مدل A2511 PowerPort Qi
خرید محصول -
مجموعه ۳ عددی چمدان تاپ یورو مدل Te-p02
خرید محصول -
اسپیکر قابل حمل جی پاس مدل GMS8575
خرید محصول -
هدبند ورزشی آی تمر مدل حرف M کد ۳۰۴
۳۹,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
اسپیکر دسکتاپ هوتما مدل EG_109BT
۱,۲۱۲,۵۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
«طرح صیانت اکنون در جایی است که سرنوشتش برای ما مبهم و نامعلوم است؛ چون شورای عالی فضای مجازی دیگر از شفافیت و بازخواست مصون شده است.»
نوری معتقد است با این مصوبه عملا موضوع فیلترینگ تمام ابزارهای پرکاربرد فضای مجازی مانند واتساپ، اینستاگرام و بقیه موارد قابلیت اجرایی دارد.
به گفته وی، اگر شورای نگهبان هم مصوبه هفته گذشته مجلس درباره اصلاح قانون آیین دادرسی و تشکیلات دیوان عدالت اداری را تایید کند، هیچ شخص حقیقی و حقوقی نمیتواند از این شورا شکایت کند:
«مثلا نمیتوان شکایت کرد این تصمیم شما (فیلترینگ) برای اقتصاد، کسبوکار، زندگی و گردش آزاد اطلاعات و برای این بخش از حقوق اساسی ما مضر است و درخواست لغو آن را نمیتوان داد.»
گفتنی است دیجیاتو پیش از این، مصونیت ایجاد شده برای شورای عالی فضای مجازی را به صورت حقوقی بررسی کرده است. نعناکار، کارشناس حقوق فناوری در گفتگو با دیجیاتو مصوبه مجلس را یک بن بست حقوقی دانسته بود که در نهایت به ضرر مردم خواهد شد. از سوی دیگر ایازی، کارشناس و پژوهشگر حوزه فناوری تاکید کرده بود که امکان اعتراض به مصوبات شورای عالی فضای مجازی در دادگاههای عمومی وجود داشته و دیوان عدالت اداری پیش از این هم صلاحیت رسیدگی به مصوبات این نهاد را نداشته است.