محققان با طراحی یک جفت بازوی رباتیک پیشرفته به یک مرد نیمه فلج کمک کردد تا با چاقو و چنگال غذا بخورد. با این وجود، پیشرفت جدید محققان میتواند به افراد دارای معلولیت اجازه دهد تا سطح قابلتوجهی از کارهای خود را به صورت مستقل انجام دهند.
بازوهای رباتیک توسط تیمی از محققان آزمایشگاه فیزیک کاربردی (APL) دانشگاه جان هاپکینز ساخته شده و با استفاده از یک واسط مغز و رایانه (BMI) میتواند سیگنالهای مغزی افراد را دریافت کند. رابط، سپس سیگنالهای دریافتی را به دستورات حرکتی برای هر دو بازوی رباتیک تبدیل میکند تا کارهایی مانند استفاده از قاشق و چنگال را انجام دهد.
کمک به خوردن غذا توسط بازوی رباتیک
در ویدیویی که از آزمایش این فناوری با یک بیمار که حدود ۳۰ سال قادر به استفاده از انگشتان خود نبوده، نشان داده میشود که دستگاه میتواند یک تکه کیک را با چاقو چنگال بریده و سپس آن را درون دهان بیمار قرار دهد. به گفته محققان، در این روش، فرد بیمار میتواند ظرف ۹۰ ثانیه دسر بخورد.
-
لباس خواب زنانه کد T-901-10
۱۰۳,۹۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
لاستیک موجگیر ایران مانرو کد ۵۴۱ مناسب برای پراید بسته دو عددی
اطلاعات بیشتر -
توییتر خودرو مدل FA-4602T
خرید محصول -
برس چوبی بزرگ حرفه ای دندانه چوبی و فلزی دلگان مدل W01-1400001 بسته ۲ عددی
inf ﷼ خرید محصول -
کفش دخترانه مدل ۴۵۶
خرید محصول -
دزدگیر خودرو استیل میت مدل GRH/RX1000 -R4
اطلاعات بیشتر -
لاک ناخن ورتوسا کد ۱۳ مجموعه ۵ عددی
خرید محصول -
شیشه شکن سفری کد cmpsagak55
خرید محصول
«فرانچسکو تنور»، یکی از محققان اصلی این پژوهش در بیانیه خود نوشت:
«این رویکرد برای استفاده از قابلیتهای رابط مغز و رایانه و سیستم رباتیک در نظر گرفته شده است و محیطی با استفاده از هر دو جهان طراحی کرده که در آن کاربر میتواند رفتار یک پروتز هوشمند را شخصیسازی کند.»
او در ادامه توضیح میدهد که هرچند فناوری آنها اکنون مراحل ابتدایی و مقدماتی خود را طی میکند، اما بسیار مشتاق هستند تا حس واقعی کنترل روی ماشینهای کمکی هوشمند را برای کاربرانی ارائه کنند که تواناییهای محدودی دارند. دانشمندان قصد دارند تا در آینده، روی بازخوردهای لمسی دستگاه خود کار کنند. آنها همچنین امیدوارند تا دقت و کارایی آن را بهبود بخشند.
هرچند این رویکرد هنوز بسیار کند است، اما مطمئنا یک گام و پیشرفت بزرگ در زمینه بازیابی توانایی افراد معلول یا کمتوان محسوب میشود.