سازمان پژوهش و توسعه فناوریهای نظامی هند موفق شد نخستین پهپاد بال پرنده ساخت این کشور را با موفقیت به پرواز در آورد.
هند از جمله کشورهایی است که سعی دارد در زمینه نظامی روی پای خود ایستاده و برای رسیدن به این مهم سرمایهگذاریهای متعددی در زمینههای مختلف انجام داده است. از جمله جدیدترین و البته چشمگیرترین فناوریهایی که اخیرا به آن رسیدند، به پرواز در آوردن نخستین پهپاد بال پرنده خود موسوم به SWiFT بود که از هوش مصنوعی بهره برده و عملیات برخاست و اوج گیری، مسیریابی، پرواز و فرود را به صورت خودمختار و بینیاز از هدایت کاربر انسانی انجام داد.
این پهپاد ۱ تنی توانایی انجام ماموریتهای شناسایی، دیده بانی، اطلاعاتی (جاسوسی)، هدف یابی و کنترل آتش را دارد. پهپاد به لطف طراحی بال پرنده و نداشتن سطح کنترلی عمودی و همچنین استفاده از مواد جذب کننده امواج رادار (RAM)، سطح مقطع راداری کمی دارد و اصطلاحا پنهانکار و رادارگریز است. البته سویفت یک طرح آزمایشی است و هدف پروژه آن کسب تجربه برای ساخت پهپاد بال پرنده بزرگتر Ghatak با توان حمل مهمات و انجام حمله هوایی است.
-
بوش و لاستیک چراغ خطر عقب موتور سیکلت مدل H125 بسته ۴ عددی
اطلاعات بیشتر -
میز تلویزیون مدل CM4465
خرید محصول -
شارژر همراه شیائومی مدل Mi Power Bank 3 Pro ظرفیت ۲۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت
خرید محصول -
جارو شارژی بوش مدل BCS611P4A
۹,۰۵۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
گوشواره چراغ جلو موتور سیکلت پی اس آر مدل psr مجموعه دو عددی
اطلاعات بیشتر -
کاغذ دیواری مدل بتا کد ۱۱۷۸
خرید محصول -
کرم چند منظوره کلیون مدل Multipurpose Cream حجم ۳۰۰ میلی لیتر
inf ﷼ خرید محصول -
گردنبند طبی کامارو کد magnet19
خرید محصول
رانش نخستین پهپاد بال پرنده هند توسط موتور توربوفن روسی مدل Saturn 36MT با ۴۴۱۳ نیوتون رانش تامین میشود که در موشکهای کروز به کار میرود. این موتور برد ۲۰۰ کیلومتری را برای سویفت رقم زده و آن را با سرعت بالایی به پرواز در میآورد. بر اساس تصاویر موتور نیز درون بدنه مخفی شده و گاز خروجی از آن سرد میشود تا اثر حرارتی کاهش یافته و پنهانکار باشد. این هواپیمای کوچک ۴ متر طول داشته و فاصله بین دو سر بالهایش از یکدیگر به ۵ متر میرسد.
FILUR
ایالت متحده آمریکا نخستین کشوری بود که دهها مدل هواپیمای سرنشین دار و پهپاد با پیکربندی بال پرنده ساخت و عملیاتی نمود. نخستین پهپاد بال پرنده انگلستان نیز ۲۰۰۴ و دومی در ۲۰۱۳ به آسمان رفت. فرانسه با مشارکت سوئیس، ایتالیا، یونان، اسپانیا و سوئد نیز یک پهپاد تماما بال پرنده ساختند که ۲۰۱۲ نخستین پرواز خود را تجربه کرد. سوئد پیشتر در سال ۲۰۰۶ نیز یک پهپاد بال پرنده به نام FILUR را به پرواز در آورد که البته ۲ سکان عمودی دمی کوچک داشت.
شاهد ۱۷۱ سیمرغ
کشورمان ایران نیز در ۲۰۱۴ نخستین پهپاد بال پرنده بومی به نام شاهد ۱۷۱ سیمرغ را به پرواز در آورد که بر اساس پهپاد آمریکایی RQ-170 سنتینل (Sentinel) ساخته شده بود. این پهپاد تاکنون در چندین ماموریت نیز شرکت داشته است. مثلا در سال ۲۰۱۸ یک فروند از آنها در حریم هوایی اسرائیل توسط هلیکوپتر سرنگون شد. پس از آن چندین مدل پهپاد بال پرنده نیز در کشورمان ساخته و عملیاتی شدند که از بین آنهای میتوان به صاعقه، شاهد ۱۹۱ و… اشاره کرد.
سوخوی اوختونیک
در شرق نیز چین مدعی ساخت پهپاد بال پرنده AVIC 601-S است و مدعی شد در سال ۲۰۱۳ نخستین پرواز خود را تجربه کرد، اما تاکنون هیچ تصویر یا فیلمی از پرواز پهپاد بال پرنده چین منتشر نشده که این امر ادعای آنها را به چالش میکشد. روسیه نیز در سال ۲۰۱۹ نخستین پهپاد بال پرنده خود به نام سوخوی S-70 Okhotnik-B را به پرواز در آورد. حال نخستین پرواز پهپاد بال پرنده هند سبب شد نام این کشور شبه قارهای نیز بین سازندگان چنین پهپادهایی قرار گیرد.