دانشمندان چینی میگویند نوعی هوش مصنوعی توسعه دادهاند که میتواند ذهن انسان را بخواند و وفاداری شهروندان چین به حزب کمونیست را بررسی کند.
پژوهشگران مرکز علوم فراگیر ملی در ههفی چین ادعا میکنند موفق نوعی هوش مصنوعی با توانایی خواندن ذهن توسعه دهند. آنها میگویند که این هوش مصنوعی پیشرفته میتواند میزان وفاداری شهروندان به حزب کمونیست چین را بسنجد.
مجلهی Business Insider بهنقل از The Sunday Times UK مینویسد مرکز علوم فراگیر ملی در ههفی چین مقاله و ویدئویی برای تشریح هوش مصنوعی جدیدش منتشر کرده بود؛ اما این مقاله و ویدئو اکنون حذف شدهاند.
پژوهشگران چینی میگویند نرمافزار مذکور میتواند ازطریق تجزیهوتحلیل حالات چهره و امواج مغزی، واکنش اعضای حزب کمونیست به «اندیشهها و آموزههای سیاسی» را بسنجد. بهادعای The Sunday Times UK، پژوهشگران چینی اعلام کردهاند که از نتایج حاصل از این هوش مصنوعی میتوان برای «تقویت اعتقاد و تقید افراد به حزب کمونیست» استفاده کرد. بهگفتهی توسعهدهندگان هوش مصنوعی، بهلطف این سیستم افراد به حزب گوش فرامیدهند و از آن پیروی میکنند.
-
دستبند نقره مردانه لیردا مدل اسم نیما DCR 371
۲,۹۹۴,۰۰۰ ﷼ خرید محصول -
پایه نگهدارنده گوشی موبایل جاست موبایل مدل ShutterGrip
خرید محصول -
پایه نگهدارنده گوشی موبایل باسئوس مدل SUYL-BWL0
خرید محصول -
ساعت هوشمند سامسونگ مدل Gear S3 Frontier SM-R760 بند لاستیکی
اطلاعات بیشتر -
ضربه گیر لق کن دستگاه لاستیک درار خودرو مدل mag-91
اطلاعات بیشتر -
شارژر دیواری سونی اریکسون مدل K-750
خرید محصول -
محافظ صفحه نمایش مدل FRO-2 مناسب برای اپل واچ ۴۲ میلی متری
خرید محصول -
کابل تبدیل USB به ۳۰-پین ویژه iPad و iPod و iPhone
خرید محصول
ناگفته نماند پس از انتقاد شهروندان چین از این سیستم، پژوهشگران مقاله را حذف کردند. دکتر لنس بی. الیوت، متخصص حوزهی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، هفتهی گذشته در فوربز نوشت که بدون دسترسی به جزئیات کامل مقاله، اثبات ادعاهای مرکز علوم فراگیر ملی چین غیرممکن است. دکتر الیوت میگوید:
قطعاً این نخستینباری نیست که در پروژهای تحقیقاتی از قابلیت اسکن امواج مغزی روی سوژههای انسانی استفاده میشود. باوجوداین، استفاده از سیستمی اینچنینی برای سنجش وفاداری به حزب کمونیست چین چیزی نیست که بتوانید نمونههای مشابه زیادی برایش پیدا کنید. وقتی از هوش مصنوعی برای نظارت دولتی استفاده میشود، از خط قرمز عبور شده است.
در اواخر سال گذشتهی میلادی، وزارت بازرگانی ایالات متحده چند مؤسسهی چینی را بهدلیل کمک به توسعهی زیستفناوریهایی مثل «سلاح کنترل مغز» تحریم کرد. این نخستینبار نیست که استفادهی دولت چین از هوش مصنوعی خبرساز میشود. مدتی پیش، گفته شد چین از هوش مصنوعی و قابلیت تشخیص چهره برای ردیابی و کنترل قوم اویغورها استفاده کرده است. تاکنون، بین یک تا سه میلیون نفر از اعضای این قوم بازداشت شدهاند.
جینا مری ریماندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، هنگام اعلام تحریمهای اعمالشده علیه مؤسسههای چینی گفت:
زیستفناوری و نوآوریهای پزشکی از نگاه علمی میتوانند جان انسانها را نجات دهند؛ اما متأسفانه جمهوری خلق چین تصمیم گرفته است از این فناوریها برای کنترل مردم خود و سرکوب اعضای اقلیتهای قومی و مذهبی استفاده کند.