دولت ایالات متحده از برنامههایی که برای بودجهی ۵۰ میلیارد دلاری صنعت تراشه دارد، پردهبرداری کرد. نیمی از این بودجه به احداث کارخانههای جدید و گسترش خط تولید اختصاص دارد.
یک ماه پس از امضای لایحهی خبرساز CHIPS توسط جو بایدن، دولت ایالات متحدهی آمریکا در بیانیهای توضیح داده است که بودجهی ۵۰ میلیارد دلاری را چگونه به صنعت نیمههادی اختصاص میدهد. وزارت بازرگانی آمریکا میگوید این بودجهی ۵۰ میلیارد دلاری، صنعت بومی تراشه را در این کشور احیا میکند و افزونبر ایجاد مشاغلی با درآمد خوب در سراسر آمریکا، باعث تحریک نوآوری میشود.
براساس گزارش انگجت، بیش از نیمی از بودجه (۲۸ میلیارد دلار) به افزایش ظرفیت تولید تراشههای منطقی و تراشههای حافظه در خاک آمریکا اختصاص داده میشود. وزارت بازرگانی میگوید این تراشهها با بهرهگیری از پیشرفتهترین لیتوگرافیهای موجود تولید خواهند شد. آمریکا قصد دارد این بودجه را در قالب کمک بلاعوض و وام دردسترس شرکتها قرار دهد. شرکتهای فعال در صنعت نیمههادی، بودجهی دولتی را صرف احداث و گسترش خط تولید، آزمایش، مونتاژ و پکیجینگ تراشهها خواهند کرد.
دولت آمریکا قصد دارد حجم تولید تراشههای قدیمی را نیز افزایش دهد. تقریباً ۱۰ میلیارد دلار از بودجهی CHIPS به تولید تراشه برای خودروها، سیستمهای ارتباطی، دستگاههای پزشکی و دفاعی و سایر بخشهای تجاری مهم اختصاص داده خواهد شد. وزارت بازرگانی میگوید ۱۱ میلیارد دلار دیگر از بودجه صرف تحقیقوتوسعه میشود.
-
باتری موبایل مدل EB-BJ805ABE ظرفیت ۳۵۰۰ میلی آمپرساعت مناسب برای گوشی موبایل سامسونگ Galaxy A6 Plus
خرید محصول -
تیشرت آستین کوتاه مردانه اسپیور مدل 2M01-9
خرید محصول -
شارژر همراه مایپو مدل Power Cube 5000l ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپرساعت
خرید محصول -
پاپیون مردانه ال سی وایکیکی مدل 8W8927Z8-NEWBLACK
خرید محصول -
تی شرت ورزشی زنانه پانیل مدل 183Y
خرید محصول -
شارژر فندکی ریمکس مدل RCC303
خرید محصول -
کاور کوتتسی مدل CS7050-BK مناسب برای اپل واچ ۴۴ میلی متری
خرید محصول -
کفش پیاده روی کد ۳۰۴۰
خرید محصول
آمریکا گفته است که تا اوایل ماه فوریهی ۲۰۲۳ (بهمن و اسفند ۱۴۰۱) روند پذیرش درخواستها را شروع میکند. نمایندگان وزارت بازرگانی ایالات متحده میگویند پس از بررسی درخواستها، کمکهای بلاعوض و وامها بهصورت تدریجی به دست شرکتها میرسد.
جینا ریماندو، وزیر بازرگانی آمریکا، به نیویورک تایمز گفته است که احتمالاً از بهار سال آینده روند آزادسازی کمکهای مالی شروع میشود.
با وجود تصویب لایحهی CHIPS، احتمالاً چند سال طول میکشد تا شاهد نتیجهی سرمایهگذاری سنگین آمریکا در صنعت تراشه باشیم. دولت ایالات متحده بهدنبال تصاحب جایگاه آسیا در صنعت تراشه است، هدفی که بسیار بلندپروازانه به نظر میرسد. امروزه بخش اعظم تراشهها در کشورهای آسیایی مثل چین و تایوان تولید میشوند و آمریکا برای رقابت با آنها مسیر پرچالشی در پیش دارد.
وزارت بازرگانی ایالات متحده میگوید کشور آمریکا در حال حاضر «صفر درصد» از پیشرفتهترین تراشههایی را که در کرهی زمین تولید میشوند تأمین میکند. این در حالی است که اکثر تراشهها در داخل خاک آمریکا طراحی میشوند.