پاورتل/ گوگل اعلام کرده برنامههای دولت استرالیا مبنی بر اجبار غولهای دیجیتال به پرداخت هزینه برای محتوای خبری، دسترسی شهروندان این کشور به سرویسهای رایگان را تهدید میکند و میتواند اطلاعات کاربران را در اختیار رسانهها قرار دهد.
این غول فناوری آمریکایی نامه سرگشاده خود به شهروندان استرالیا را یک هفته پیش از رایزنیهای عمومی در مورد پیشنویس قوانین جدید استرالیا منتشر کرده است. طبق این قوانین، گوگل و فیسبوک باید به رسانههای تجاری برای اخبار هزینه پرداخت کنند.
مدیر گوگل در استرالیا و نیوزلند اعلام کرده:
-
شارژر دیواری امی مدل MY-220
خرید محصول -
نخ دندان اورال-بی مدل Super
خرید محصول -
کارت حافظه microSDHC مستر مدل A-01 کلاس ۱۰ استاندارد UHS-I U1 سرعت 30MBps ظرفیت ۸ گیگابایت
خرید محصول -
کیف دوشی چرم بارثاوا مدل ۱۲۵۶
خرید محصول -
دستبند طلا ۱۸ عیار مردانه لیردا مدل اسم جان
۷۲۵,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
باتری موبایل مدل APN 616-00346 ظرفیت ۲۷۱۶ میلی آمپر ساعت مناسب برای گوشی موبایل اپل Iphone X
خرید محصول -
هدفون بی سیم اولنگ مدل MX888
خرید محصول -
مچ بند هوشمند مدل FunDo
اطلاعات بیشتر
«این قانون پیشنهادی ما را مجبور میکند تا نتایج بسیار بدتری را در موتور جستجو و همچنین یوتیوب در اختیار کاربران قرار دهیم و همچنین این احتمال وجود دارد که اطلاعات در اختیار کمپانیهای بزرگ قرار بگیرد. در نهایت سرویسهای رایگان شهروندان استرالیایی را در معرض خطر قرار میدهد.»
گوگل و فیسبوک از این قانون پیشنهادی انتقاد کردهاند. این قانون ماه گذشته میلادی اعلام شد و در حالی که سایر کشورها در دریافت غرامت از این دو کمپانی برای رسانهها شکست خوردند، میخواهد دست به چنین اقدامی بزند. مدیر کمیسیون رقابت و مصرفکننده استرالیا، «راد سیمز» که در پیشنویس این قانون نقش داشته، نامه را حاوی اطلاعات غلط اعلام کرده:
«گوگل مجبور به دریافت هزینه از شهروندان استرالیا برای استفاده از سرویسهای رایگانی مانند گوگل سرچ و یوتیوب نیست، بلکه خودش بخواهد چنین کاری را انجام دهد.»
وزیر خزانهداری استرالیا، «جاش فریدنبرگ» که مسئول این کمیسیون است، در بیانیهای اعلام کرده که رایزنی درباره پیشنویس این قانون تا ۷ شهریور امکانپذیر خواهد بود و رسانهها به همراه پلتفرمهای دیجیتال میتوانند نظرات خود را اعلام کنند.
یکی از اساتید دانشگاه «سوینبرن» این نامه را یک اقدام نامناسب توصیف کرده که برای ترساندن کاربران نوشته شده است. «بلیندا بارنت» این نامه را بیارزش میداند:
«یکی از نکات قابل توجه در این نامه، اعلام قرارگیری اطلاعات در اختیار رسانههای خبری است. این موضوع از سوی شرکتی عنوان شده که بیشترین اطلاعات را از کاربران جمع آوری میکند و حریم شخصی را زیرپا میگذارد.»
گوگل در استرالیا علاوه بر این قانون، باید با اقدامات دولت علیه خود نیز مقابله کند. دولت این کشور ماه گذشته دادگاهی را برگزار کرد که در آن غول فناوری آمریکایی به جمع آوری اطلاعات کاربران برای استفاده در تبلیغات متهم شد.