اپ موبایلی ابداع شده که با کمک هوش مصنوعی، دوربین و فلاش آن می تواند میزان اکسیژن خون را با دقت ۸۰ درصد بسنجد.
به گزارش دیلی میل، بیماری های مختلف از آسم گرفته تا کووید ۱۹ نیازمند اندازه گیری دقیق سطح اکسیژن خون هستند.
در حال حاضر این شاخص با استفاده از دستگاه اکسیژن سنج خون اندازه گیری می شود. این ابزار روی سرانگشت فرد یا گوش او قرار می گیرد. البته سنجش شاخص مذکور با این وسیله در حال حرکت چندان دقیق نیست.
محققان دانشگاه واشنگتن و کالیفرنیا (سن دیگو) با امید به آنکه فرایند را ساده تر کنند، یک اپ موبایل ابداع کرده اند که از دوربین و فلاش موبایل برای اندازه گیری سطح اکسیژن خون استفاده می کند.
-
پیشبند دو رو قابل تبدیل به دستمال گردن با دور دوز نواری پوم پوم مناسب نوزاد
خرید محصول -
کش بدنسازی آلفا مدل ABD1
خرید محصول -
فیلتر کابین هیوندای جنیون پارتز مدل 971333SAA0 مناسب برای خودرو سانتافه
اطلاعات بیشتر -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل مدل X-1
خرید محصول -
مونوپاد بروفون مدل BY4
خرید محصول -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل تی اند جی مدل TG-147
خرید محصول -
برس مو دکتر مورنینگ مدل DM2 مجموعه ۲ عددی
خرید محصول -
تاپ دخترانه اچ اند ام مدل n22
خرید محصول
آنها نشان دادند موبایل می تواند سطح اکسیژن خون را تا ۷۰ درصد ردیابی کند که پایین ترین میزانی است که اکسیمتر قادر به اندازه گیری آن است.
برای استفاده از این سیستم کافی است کاربر انگشت خود را جلوی دوربین و فلاش موبایل قرار دهد و از آن ویدئویی ثبت کند. یک الگوریتم یادگیری عمیق می تواند سطح اکسیژن خون را براساس ویدئو ضبط شده رمزگشایی کند.
محققان این فناوری را روی ۶ داوطلب ۲۰ تا ۳۴ ساله آزمایش کردند. روی انگشت هر شرکت کننده یک اکسیمتر استاندارد نصب شده و در مرحله بعد انگشت دیگر وی در همان دست در مقابل دوربین و فلاش موبایل قرار گرفت. سپس دوربین ویدئویی ضبط کرد. با هر ضربان قلب، خون تازه در بخش هایی که فلاش دوربین روشن کرده بود، جریان می یافت.
دوربین میزان جذب نور توسط خون را در هریک از ۳ کانال رنگی قرمز، سبز و آبی اندازه گیری کرد. در مرحله بعد اندازه گیری های به دست آمده به یک مدل یادگیری عمیق ارائه شدند.
در مدت ۱۵ دقیقه هر شرکت کننده ترکیبی کنترل شده از اکسیژن و نیتروژن را تنفس کرد تا سطح اکسیژن خود را کاهش دهد.
نتایج این تحقیق نشان داد موبایل در ۸۰ درصد مواقع کاهش اکسیژن خون را به درستی نشان می داد. محققان امیدوارند تا با آزمایش الگوریتم روی افراد بیشتری تحقیقات خود را ادامه دهند.