ایلان ماسک به تازگی اذعان کرده است قصد دارد سال آینده برای اولین بار تراشههای مغزی را در انسانهایی که آسیبهای شدید نخاعی مانند تتراپلژی و فلج چهار اندام دارند، آزمایش کند. اما سرانجام این فناوری عجیب چیست؟
ایلان ماسک، یکی از بنیانگذاران Neuralink میگوید که این شرکت فناوری عصبی قصد دارد تا سال آینده تراشههای مغزی را برای اولین بار در بدن انسان قرار دهد.
ماسک جدول زمانی را طی مصاحبهای در نشست شورای مدیرعامل وال استریت ژورنال در روز دوشنبه اعلام کرد؛ جایی که از او در مورد اهداف نورالینک برای سال ۲۰۲۲ سوال شد. این میلیاردر قبل از بیان اهداف انسانی شرکت خود به موفقیت این مجموعه در کاشت تراشههای عصبی در میمونها اشاره کرد.
-
پیشبند دو رو قابل تبدیل به دستمال گردن با دور دوز نواری پوم پوم مناسب نوزاد
خرید محصول -
کش بدنسازی آلفا مدل ABD1
خرید محصول -
فیلتر کابین هیوندای جنیون پارتز مدل 971333SAA0 مناسب برای خودرو سانتافه
اطلاعات بیشتر -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل مدل X-1
خرید محصول -
مونوپاد بروفون مدل BY4
خرید محصول -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل تی اند جی مدل TG-147
خرید محصول -
برس مو دکتر مورنینگ مدل DM2 مجموعه ۲ عددی
خرید محصول -
تاپ دخترانه اچ اند ام مدل n22
خرید محصول
وی در این رویداد گفت:
امیدواریم این مورد را در اولین انسانهایمان که افرادی هستند که آسیبهای شدید نخاعی مانند تتراپلژی یا فلج چهار اندام دارند، سال آینده پس از انتظار تأیید FDA (سازمان غذا و دارو)، شاهد باشیم.
اگرچه جدول زمانی اعلام شده ممکن است در ابتدا بلندپروازانه به نظر برسد، اما در واقع نشان دهنده تأخیر در اهداف اولیه ماسک است.
در سال ۲۰۱۹، ایلان ماسک گفت که امیدوار است تا اواسط سال ۲۰۲۰ شاهد آزمایشات انسانی کاشت تراشه مغزی باشد. اما همهگیری ویروس کرونا، برنامههای وی را با اختلال زیادی همراه کرد. با این حال، در فوریه امسال، وی توییت کرد که Neuralink ممکن است در سال ۲۰۲۱ آزمایشهای انسانی اولیه را آغاز کرد؛ موردی که البته به نتیجه نرسید.
ایلان ماسک دیگر به این موضوع مشهور شده است که تقریباً در هر شرکتی که در آن صاحب منصب باشد، ضرب الاجلهای تعیین شده خود را به درستی اجرایی نکند. بنابراین با شنیدن این که نورالینک قرار است آزمایشات اولیه انسانی را در سال آینده انجام دهد، چندان شگفتزده نمیشویم.
از طرفیNeuralink نیز اخیراً کمی تضعیف شده است. درواقع استارتآپهای رقیب در زمینه فناوریهای عصبی با آزمایشهای انسانی، آن را تا حد زیادی شکست دادهاند. همچنین، این که یکی از بنیانگذاران آن به طور مرموزی شرکت را ترک کرده و یک استارتاپ جدید و به ظاهر رقابتی در زمینه علوم اعصاب راه اندازی کرده است، مزیدی بر علت افت عملکرد نورالینک شده است.
با این حال، اگر این شرکت بتواند در سال آینده با آزمایشات انسانی واقعی به میدان بیاید، یک دستاورد بزرگ خواهد بود.