🎉 تخفیف‌های ویژه بلک فرایدی! فقط تا پایان امروز! همین حالا خرید کنید 🎉

با قابلیت اضطراری گوشی جان خود را نجات دهید

پاورتل/ قابلیت اضطراری گوشی از جمله مواردی است که در موبایل‌های امروزی با برندهای مختلف گنجانده شده اما کاربران از نحوه استفاده از آن بی‌خبرند.

این روزها به لطف اینترنت می‌توانیم به راحتی هرچه بیشتر با آشنایان ارتباط برقرار کنیم و در قالب تماس یا پیام حالشان را بپرسیم. اما چه می‌شود اگر در موقعیت اورژانسی قرار بگیرید و نتوانید از موبایلتان استفاده کنید؟ یا زمان و توان کافی نداشته باشید تا بتوانید قفل گوشی را باز کرده و با شماره ۹۱۱ تماس بگیرید؟

اینجاست که اطلاعات و گزینه‌های اورژانسی به کار خواهند آمد و اصلا به همین دلایل ساخته شده‌اند. این قابلیت‌ها در حال حاضر در تمامی گوشی‌های چند سال اخیر وجود دارند ولی متاسفانه بسیاری از کاربران حتی یک بار هم اسم این ویژگی‌ها را نشنیده‌اند. این موضوع بهانه‌ای شد تا در این مقاله به قابلیت اضطراری گوشی بپردازیم تا شاید بتوان از همین طریق جان کسی را نجات داد.

اطلاعات پزشکی
شاید مهم‌ترین ویژگی اطلاعات اورژانسی همین اطلاعات پزشکی – Medical ID باشد. همانطور که از نام این قابلیت برمی‌آید این بخش به اطلاعات سلامتی و پزشکی شما مرتبط بوده و بایستی اطلاعاتتان را در آن وارد کنید تا قابلیت اضطراری گوشی بتواند عملکرد بهتری داشته باشد. این اطلاعات شامل نام، قد و وزن، شماره ملی، گروه خونی، لیست داروهای مصرفی، تاریخ تولد، یادداشت‌های پزشکی و آلرژی‌هایتان می‌شود. تعداد این فیلدها در گوشی‌های مختلف ممکن است متفاوت باشد اما ایدئولوژی اصلی آن در تمامی دیوایس‌ها یکسان باقی می‌ماند.

اطلاعات پزشکی می‌تواند در دسترس هرکسی بدون باز کردن قفل دستگاه قرار بگیرد؛ به این دلیل که اگر شما در شرایط اورژانسی قرار بگیرید به کمک فرد دیگری احتیاج خواهید داشت. برای نمونه تصور کنید شخصی دچار سکته قلبی در مکان عمومی شده و شما قصد کمک به او را دارید. اگر این شخص اطلاعات مربوط به قابلیت اضطراری گوشی را پر کرده باشد و همچنین شما نیز از وجود چنین قابلیتی با خبر باشید، می‌توانید با خارج کردن گوشی او از جیبش متوجه شوید او کیست و اطلاعات پزشکی با اهمیت او مانند گروه خونی را به اورژانس اطلاع دهید که البته برای کادر اورژانس بسیار با ارزش خواهد بود.

قابلیت اضطراری گوشی می‌تواند برای کسانی که به کمک‌های ویژه نیازمندند یا ممکن است در محیط‌های شهری گم شوند بسیار کارآمد باشد. این افراد می‌توانند پدر و مادر یا پدر بزرگ و مادر بزرگتان باشند، البته اگر به سنی رسیده باشند که رخ دادن این اتفاقات برایشان محتمل باشد. کسانی که مبتلا به بیماری‌های روانی هستند یا در معرض حملات آلزایمری قرار می‌گیرند گاهی اوقات حتی نمی‌توانند هویت خودشان را شرح بدهند و بهترین راه برای کمک به آن‌ها، تکمیل فرم قابلیت‌های اورژانسی موبایلشان خواهد بود.

کودکان هم به اندازه بزرگسالان می‌توانند درگیر مشکلات مشابهی شوند. در صورتی که به کمک فرد ناشناس نیاز پیدا کنند نمی‌توانیم از آن‌ها انتظار داشته باشیم که بتوانند به طور کامل درباره آلرژی، گروه خونی یا مشکلات دیگرشان صحبت کنند، مخصوصا کودکان زیر ۱۰ سال.

ممکن است بپرسید کدام والدینی اجازه می‌دهند فرزندشان آنقدر از آن‌ها دور شود که به کمک یک غریبه نیاز داشته باشند، اما بچه‌ها همیشه بچگی خواهند کرد و حتی اگر بهترین والدین دنیا هم باشید باز هم ممکن است فرزندتان گریبانگیر مشکلات این‌چنینی شود. به همین دلیل توصیه می‌کنیم اطلاعات پزشکی آن‌ها را نیز در موبایلشان وارد کنید.

تماس‌های اورژانسی
یکی دیگر از ویژگی‌های اورژانسی گوشی‌ها امکان تماس اورژانسی به شمار می‌آید. همه می‌دانیم که حتی اگر موبایل قفل باشد باز هم می‌توانیم با شماره ۹۱۱ تماس بگیریم اما اگر اطلاعات اورژانسی‌تان را درون گوشی وارد کرده باشید، امکان تماس گرفتن با افرادی که اجازه داده‌اید هم به شماره‌های اورژانسی اضافه خواهد شد. این قابلیت با همان اطلاعات پزشکی قابل تنظیم بوده و می‌تواند به افراد بسیار زیادی کمک کند.

اگر شخصی دچار مشکل سلامتی شده و نمی‌تواند مشکلش را به شما توضیح دهد، شما می‌توانید به راحتی با یکی از شماره‌هایی که در قابلیت اضطراری گوشی خود تعبیه کرده تماس بگیرید، با خانواده یا دوست او صحبت کنید و در نجات جانش سهیم باشید.

امکان تماس اورژانسی هنگام گم کردن گوشی نیز می‌تواند کارآمد باشد. بدین ترتیب اگر کسی موبایلتان را پیدا کند می‌تواند با مخاطبینی که نمایش داده می‌شود تماس بگیرد و به نحوی گوشی را به شما برگرداند. البته این موضوع به قصد و نیت شخصی که گوشی را پیدا کرده نیز بستگی خواهد داشت.

به عنوان کسی که برادرش دو بار موبایلش را گم کرده و اطلاعات اورژانسی برای تماس را در آن ثبت کرده است باید بگویم هیچ بار تماسی جهت برگرداندن گوشی به صاحبش انجام نشد. این موضوع می‌تواند به دلیل عدم اطلاع مردم از وجود قابلیت تماس اورژانسی با مخاطب باشد و در نتیجه هرگز گوشی پیدا نخواهد شد.

کمک اورژانسی
این ویژگی به مرور زمان محبوب و محبوب‌تر شده و برندهای زیادی قسمت Emergency SOS را به اینترفیس بصری محصولاتشان اضافه کرده‌اند. برای مثال در آیفون‌ها با نگه داشتن یا فشردن چندین باره دکمه‌های فیزیکی کمک اورژانسی فعال می‌شود و موبایل را به حالت خاصی وارد می‌کند. در این حالت موبایل به شماره‌های اورژانسی تماس می‌گیرد و موقعیت مکانی و وضعیت شما را به مخاطبین منتخبتان ارسال می‌کند. سپس گوشی به طور خودکار اطلاعات پزشکی‌تان را نمایش می‌دهد، امکان باز کردن گوشی از طریق حسگر تشخیص اثر انگشت یا فیس آی دی از بین می‌رود و تنها با استفاده از پین یا پسورد می‌توانید قفل دیوایس را باز کنید.

اگر سرتان برای هیجان درد می‌کند و می‌دانید ممکن است روزی به گروگان گرفته شوید، حالت Emergency SOS‌ می‌تواند خیال شما را راحت کند.

چگونه قابلیت اضطراری گوشی آیفون را فعال کنیم؟
برای وارد کردن اطلاعات پزشکی و مخاطبان اورژانسی در آیفون طبق مراحل زیر عمل کنید:

به برنامه Apple Health بروید.
روی عکستان که در گوشه سمت راست و بالا قرار گرفته تپ کنید.
گزینه Medical ID را پاورتل کنید.
روی Edit ضربه بزنید.
اطلاعاتتان را وارد کنید.
مخاطبان اورژانسی‌تان را پاورتل و نسبتتان را با هر یک مشخص کنید.
گزینه Show When Locked را فعال کنید تا مخاطبانتان وقتی گوشی قفل شده نیز نمایش داده شوند.
روی Done تپ کنید.

حالا هرکسی می‌تواند اطلاعات پزشکی شما را مشاهده کند و با مخاطبان اورژانسی‌تان بدون باز کردن قفل گوشی تماس بگیرد. برای این کار باید همانند وقتی که می‌خواهید قفل دستگاه را باز کنید به بالا سوایپ کرده و دکمه emergency را که در گوشه پایین سمت چپ قرار گرفته لمس کنید. سپس دوباره گزینه emergency را پاورتل کنید تا قابلیت اضطراری گوشی فعال شود.

فعال کردن تماس خودکار اورژانسی با دکمه‌های فیزیکی
به تنظیمات بروید.
گزینه Emergency SOS را پاورتل کنید.
گزینه Call With Side Button را فعال کنید.
گزینه Auto Call را فعال کنید.
نحوه رفتن به حالت کمک اورژانسی پس از طی مرحله بالا
دکمه پاور و یکی از دکمه‌های صدا را به مدت ۵ ثانیه نگه دارید.
دکمه پاور را ۵ مرتبه پشت سر هم فشار دهید.
با انجام این کارها گوشی به طور خودکار با مرکز اورژانس محل سکونتتان تماس خواهد گرفت و موقعیت مکانی شما را به مخاطبان منتخبتان ارسال می‌کند. سپس در انتها اطلاعات پزشکی‌تان به نمایش در خواهند آمد.

در نظر داشته باشید در آیفون ۷ و مدل‌های قدیمی‌تر حالت کمک اورژانسی تنها با ۵ بار فشردن دکمه پاور فعال خواهد شد. در تمامی مدل‌های آیفون می‌توانید با نگه داشتن دکمه‌هایی که برای خاموش کردن گوشی استفاده می‌کنید به حالت اورژانسی بروید.

چگونه قابلیت اضطراری گوشی های اندرویدی را فعال کنیم؟
با انجام گام‌های زیر می‌توانید اطلاعات پزشکی و اورژانسی‌تان را در گوشی وارد کنید. این فرایند ممکن است بسته به رابط کاربری برندهای مختلف کمی متفاوت باشد.

به تنظیمات بروید.
به System وارد شوید.
روی About Phone تپ کنید.
گزینه Emergency information را پاورتل کنید.
روی Add information تپ کنید.
اطلاعاتتان را در این قسمت وارد کنید.
به منوی قبلی بازگردید.
گزینه Add contact را لمس کنید.
Desired contact را پاورتل کنید.
همین کار را برای اضافه کردن مخاطبان دیگر تکرار کنید.
 
همانند آیفون‌ها، حالا همه می‌توانند اطلاعات پزشکی شما را ببینند و با مخاطبان اورژانسی‌تان صحبت کنند، بدون اینکه قفل دستگاه را باز کنند. برای این کار کافیست تا یک سوایپ انجام بدهید، روی دکمه Emergency که پایین صفحه قرار گرفته تپ کنید و اطلاعات اورژانسی که در بالای صفحه قرار دارد را لمس کنید. البته با فشردن دکمه پاور و پاورتل Emergency و بقیه گام‌ها نیز می‌توانید به این اطلاعات دسترسی پیدا کنید.

چگونه قابلیت اضطراری گوشی های سامسونگ را فعال کنیم؟
سامسونگ همیشه در زمینه رابط کاربری و اینترفیس کاربر متفاوت عمل کرده و بخش اطلاعات اورژانسی نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. برای افزودن اطلاعات پزشکی و اورژانسی خود به موبایل سامسونگی طبق مراحل زیر پیش بروید:

برنامه Contacts یا مخاطبین را باز کنید.
به بخشی از برنامه بروید که Me یا من نام دارد.
روی Medical info تپ کنید.
اطلاعاتتان را وارد کنید.
به منوی قبلی برگردید.
روی Emergency contacts تپ کنید.
گزینه Edit را پاورتل کنید.
مخاطبان اورژانسی مورد نظرتان را مشخص کنید.
 
گوشی‌های سامسونگ همانند آیفون‌ها مجهز به حالت کمک اورژانسی هستند. به کمک گام‌های زیر می‌توانید آن را فعال کنید:

به تنظیمات بروید.
Advanced features را باز کنید.
گزینه Send SOS Messages که پایین منو قرار گرفته را پاورتل کنید.
آن را فعال کنید.
مخاطبان اورژانسی‌تان را پاورتل کنید.
به منوی قبل برگردید.
مخاطبان اورژانسی برای تماس خودکار را مشخص کنید.
گزینه Attach Pictures را فعال کنید.
گزینه Attach audio recording را هم فعال کنید.
با فعال کردن این دو گزینه آخر می‌توانید هنگامی که در حالت اضطراری قرار دارید برای مخاطبانتان عکس یا صدا ارسال کنید. این کار با استفاده از هر دو دوربین جلو و عقب انجام می‌شود و به راحتی این گزینه‌ها در تنظیمات فعال می‌شوند.

برای رفتن به حالت کمک اورژانسی در گوشی‌های گلکسی سامسونگ باید دکمه پاور را سه بار پشت سر هم بفشارید. بدین ترتیب برای مخاطبانی که پاورتل کرده‌اید موقعیت مکانی شما به همراه عکس و صدا ارسال خواهد شد. فراموش نکنید که حالت کمک اورژانسی در گوشی‌های سامسونگ با ۹۱۱ تماس نمی‌گیرد.

آیا شما پس از مطالعه این مقاله قابلیت اضطراری گوشی خود را فعال خواهید کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Support

سوالات و پشتیبانی

تماس با ما