مهندسان شرکت تویوتا توانستهاند یک ربات حشره طراحی کنند که بدون نیاز به باتری و تنها از طریق شارژ بیسیم قادر به پرواز است.
این ربات پرنده جدیدترین دستاورد محققان این شرکت محسوب میشود که با سیستم بسیار پیشرفته خود در پرواز، میتواند همانند یک حشره واقعی روی هوا پرواز کند. این یک ربات بسیار چابک با وزن ۱.۸ گرمی خود به اندازه یک حشرههای بالدار است و میتواند به راحتی در هوا پرواز کند.
پیش از این هم در سال ۲۰۱۸ محققان موفق به توسعه یک ربات مینیاتوری جدید مشابه مگس شدند که با وجود باتریهای سنگین وزن زمان پرواز آن را محدود کرده است.
-
صندل مردانه شیفر مدل 3001A
خرید محصول -
فلش مموری سیلیکون پاور مدل Touch T03 ظرفیت ۱۶ گیگابایت
۲۱۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل مدل H16
خرید محصول -
انگشتر ناکسیگو طرح هری پاتر مدل RG5235
۴۲۰,۰۰۰ ﷼ خرید محصول -
هندزفری بلوتوثی هوکو مدل ES45
خرید محصول -
کفش راحتی مردانه کد ۲۰۰
۹۹۷,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
تاپ ورزشی زنانه کد ۶۵
۲۴۰,۹۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
شلوار زنانه دِرِس ایگو کد ۱۰۵۰۰۰۶
خرید محصول
اما اکنون محققان آزمایشگاه تحقیق و توسعه تویوتا توانستهاند رباتی به اندازه حشره با بالهای تکاندهنده بسازند که میتواند بدون استفاده از باتری و تنها با انتقال بیسیم انرژی از طریق امواج الکترومغناطیسی پرواز کند. وزن کل این دستگاه تنها ۱.۸ گرم است و سبک ترین پرنده جهان محسوب میشود.
ربات جدید تویوتا از یک محرک پیزوالکتریک نوسانی تشکیل شده که توسط یک آنتن دوقطبی ۵ گیگاهرتز تغذیه می شود. تاکاشی اوزاکی، محقق ارشد این پروژه گفته که یکی از ویژگیهای کلیدی این ربات بال زدن بسیار کارآمد است که با استفاده از مواد پیزوالکتریک تک کریستالی قدرتمند و آرایشی مانند دو بال روبروی یکدیگر که دو دستی کف میزنند، طراحی شده است.
یکی از مشکلاتی که مهندسان هنگام ساخت رباتهای مینیاتوری با آن مواجه می شوند، پدیده فرار حرارتی است. خوشبختانه مهندسان تویوتا طراحی ربات حشره خود را طوری بهینه کردهاند که اجزای مولد گرما به یکدیگر نزدیک نباشند تا پدیده فرار حرارتی رخ ندهد.
علاوه بر این، محققان از یک گیرنده انرژی فرکانس رادیویی به جای باتری های استاندارد لیتیوم پلیمری استفاده کردهاند که این امر کارایی و زمان عملکرد ربات پرنده را بسیار بهبود بخشیده است.
اوزاکی در همین رابطه گفته که مهم ترین یافته ما این است که این ربات می تواند بیش از ۱ وات توان را از طریق امواج RF دریافت کند و در طول آزمایشات ربات حشره توانست بدون باتری به آرامی از زمین بلند شود. پیش از این، دانشگاه صنعتی دلفت در هلند ربات Nimble را به نمایش گذاشته بود که شامل یک سیستم چهار بال بوده و مانند یک حشره زنده پرواز میکرد.