وبسایت اسپیدتست در اواسط ماههای میلادی گزارشی از وضعیت اینترنت جهان در ماه قبل ارائه میکند. به تازگی گزارش Speedtest از ماه ژوئن منتشر شده و حالا میتوانیم نگاهی داشته باشیم به لیست کشورهایی که کندترین و پرسرعت ترین اینترنت جهان را در ماه گذشته به خود اختصاص داده بودند. البته در این مطلب نگاهی هم به وضعیت اینترنت ایران خواهیم داشت و آن را دیگر کشورهای جهان و حتی گذشته خود مقایسه خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
در ماه گذشته میانگین سرعت دانلود اینترنت همراه در جهان ۳۱.۰۱ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود آن ۸.۶۶ مگابیت بر ثانیه بود. میزان تأخیر (Latency) نیز ۲۹ میلیثانیه به ثبت رسیده است. متوسط سرعت دانلود اینترنت پهن باند ثابت در جهان ماه قبل ۶۶.۲۵ مگابیت بر ثانیه به ثبت رسید. سرعت آپلود و تأخیر نیز به ترتیب ۲۸.۵۶ مگابیت بر ثانیه و ۱۰ میلیثانیه ثبت شد.
پرسرعت ترین اینترنت جهان در ژوئن ۲۰۲۲
نروژ با متوسط سرعت دانلود ۱۲۶.۹۶ مگابیت بر ثانیه پرسرعتترین اینترنت همراه در جهان را به خود اختصاص داده است. مانند ماه قبلتر پس از نروژ، ایالات متحده آمریکا در رتبه دوم قرار گرفته و بلغارستان با ۶ پله صعود رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. کره جنوبی، قطر، هلند، کویت، دانمارک، عربستان سعودی و چین دیگر کشورهای ۱۰ جایگاه برتر هستند.
در بخش اینترنت ثابت شیلی با یک پله صعود و با متوسط سرعت دانلود ۲۱۳.۷۳ مگابیت بر ثانیه در جایگاه اول قرار دارد. سنگاپور، چین، تایلند، هنگ کنگ، دانمارک، ماکائو، ایالات متحده، ژاپن و اسپانیا پس از آن در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
-
مسواک ریجوی مدل Reaction با برس نرم
خرید محصول -
پاپوش نوزادی مدل p9
خرید محصول -
ست تی شرت و شلوار نوزادی دخترانه فیورلا مدل ۳۰۵۱۲
خرید محصول -
شورت زنانه مدل R3 مجموعه ۶ عددی
۱۳۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
کانسیلر اسنس مدل کاموفلاژ شماره ۲۰
خرید محصول -
ماگ سفری مدل ۳۰۱۰ گنجایش ۰.۵۱ لیتر
۳۱۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل کانفلون مدل K15
خرید محصول -
انگشتر طلا ۱۸ عیار زنانه تاج مدل G309
۱۷,۸۵۴,۵۲۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
اما میرسیم به بخش ناراحت کننده این گزارش. در این رتبهبندی کوبا با میانگین سرعت ۴.۴۹ مگابیت بر ثانیه کندترین اینترنت همراه جهان را در اختیار دارد. پیش از کوبا افغانستان، ونزوئلا، غنا، یمن، سودان، سومالی، تاجیکستان، بلاروس، بنگلادش و لیبی به ترتیب رتبههای بالایی را به خود اختصاص دادهاند.
در بخش اینترنت ثابت هم کوبا رتبه آخر این جدول را به خود اختصاص داده است. میانگین سرعت اینترنت ثابت در این کشور ۱.۸۴ مگابیت بر ثانیه بوده است. پیش از کوبا، افغانستان، یمن، ترکمنستان، سوریه، تیمور شرقی، نیجر، سودان، اتیوپی، گینه و بروندی در رتبههای بالاتر قرار گرفتهاند.
جایگاه اینترنت ایران در ماه گذشته
متوسط سرعت اینترنت همراه ایران با استناد به گزارش اسپیدتست در ماه گذشته ۲۷.۱۷ مگابیت بر ثانیه (تقریبا ۳.۴ مگابایت بر ثانیه) بوده است. با این سرعت ایران با یک پله سقوط نسبت به ماه گذشته در رتبه ۷۲ از ۱۳۹ کشور جهان قرار گرفته است.
در بخش اینترنت ثابت سرعت دانلود ایران ۱۰.۲۳ مگابیت بر ثانیه (تقریبا ۱.۲۸ مگابایت بر ثانیه) به ثبت رسیده است. ایران با ۴ پله سقوط نسبت به ماه قبل در رتبه ۱۴۵ از میان ۱۸۲ کشور جهان قرار گرفته است.
مقایسه وضعیت اینترنت ایران در ماه ژوئن با ماه قبلتر نشان میدهد که سرعت رشد (اگر نام آن بتوانیم رشد بگذاریم) اینترنت در ایران کندتر از جهان است، چرا که در هر دو بخش جایگاه ایران افت کرده است. هرچند که طبق این گزارش سرعت اینترنت همراه ایران نسبت به ماه قبل بهتر شده اما کاهش سرعت اینترنت ثابت حتی از دید Speedtest که وزیر ارتباطات نگاه ویژهای به آن دارد نیز پنهان نمانده است. نکته تأمل برانگیز زمانی است که ما جایگاه فعلی ایران را با جایگاه سال گذشته مقایسه میکنیم. جاییکه ایران در رتبهبندی اینترنت همراه و ثابت به ترتیب در نقطه ۶۶ و ۱۳۳ قرار داشت.
به ما بگویید که وضعیت اینترنت همراه و ثابت برای شما به چه صورت است؟ سرعت دانلود شده از متوسط ثبت شده در وبسایت Speedtest بالاتر است یا پایینتر؟