با وجود توصیههای فراوان در خصوص انتخاب رمزهای رایانهای قوی، همچنان برخی افراد از رمزهای ضعیف استفاده میکنند.
یک پژوهش جدید و جالب نشان میدهد تا چه میزان برخی از گذرواژهها به راحتی شکسته میشوند و به همین خاطر است که اگر شما نیز چنین گذرواژههایی را استفاده میکنید، باید هم اکنون آن ها را تغییر دهید.
پایگاه شبکه تلویزیونی «Times Now» در گزارشی اعلام کرد: قرار دادن گذرواژههایی که به راحتی به خاطر آورده میشوند، امری شایع برای میلیونها کاربر شبکههای اجتماعی در سراسر دنیا است؛ اما باید بدانید چیزی را که به راحتی به خاطر میآورید، ممکن است به راحتی نیز از سوی هکرها شکسته شود.
-
شمع خودرو بوش مدل YR7NE بسته ۴ عددی
اطلاعات بیشتر -
هندزفری بی سیم گیمینگ لنوو مدل FAT XT92 QAZ
۶۵۸,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
ادو پرفیوم مردانه بورلی هیلز پولو کلاب مدل TOUR حجم ۱۰۰ میلی لیتر
خرید محصول -
کوله پشتی حیوانات مدل کاور دار کد ۱۰۰
۸۵۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
هندزفری مدل G5830
۳۰,۸۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
صابون ضد باکتری گلمر کد ۰۰۲ وزن ۱۲۰ گرم
خرید محصول -
کارت حافظه microSDXC توشیبا مدل EXCERIA M302-EA کلاس ۱۰ استاندارد UHS-I U1 سرعت ۹۰MBps ظرفیت ۶۴ گیگابایت به همراه آداپتور SD
خرید محصول -
گردگیر جعبه فرمان هیدرولیک وجودی مدل ۳۱۸۰ مناسب برای پژو ۴۰۵
اطلاعات بیشتر
گذرواژههایی (پسووردهایی) مانند «۱۲۳۴۵۶»، «ABCDEF» و یا «iloveyou» اگرچه به راحتی به خاطر سپرده میشوند، اما کارشناسان امنیتی به کاربران توصیه میکنند تا به فکر کلمات قوی تری باشند که دسترسی هکرها را به حسابهای کاربریشان دشوارتر کند.
به خاطر انتخاب گذرواژههایی مانند آنچه که در بالا ذکر شد، میلیونها کاربر هر روزه در جهان در خطر این قرار دارند که حسابهای کاربریشان هک شود.
حال محققان برخی از رایجترین گذرواژهها در جهان که ظرف چند ثانیه شکسته میشوند را فهرست کرده اند. این تحقیق از سوی یک شرکت مدیریت گذرواژه به انجام رسیده است. این شرکت به کاربران خود کمک میکند تا رمزهای عبور خود را ساماندهی کرده، نوشته هایشان را ایمن کرده و آنها را در یک مکان رمزگذاری شده نگهداری کنند.
پژوهشگران این شرکت با افشای یافته هایشان، اعلام کردند: اکنون زمان آن است تا ببینیم آیا مردم از همان رمزهای ضعیف استفاده میکنند یا خیر.
در سال ۲۰۲۰، شرکت نوردپس فهرستی از ۲۰۰ عدد از بدترین گذرواژهها را منتشر کرد. در این فهرست همچنین شماری از کاربرانی که از این پسووردها استفاده میکردند، منشن شده بودند و اشاره شده بود چه مقدار زمان طول میکشد تا فردی این پسوورد را بشکند. اما اوضاع در سال ۲۰۲۲ (سال جاری میلادی) خیلی تغییری نکرده است و به نظر میرسد میلیونها نفر همچنان از همان گذروازهای ضعیف مانند «۱۲۳۴۵»، «password»، «qwerty» استفاده میکنند.
در فهرست ضعیفترین پسووردها، «۱۲۳۴۵۶» در بیشتر کشورها رتبه نخست را دارد. همچنین گذرواژه «۱۲۳۴۵۶۷۸۹» نیز در ظرف مدت کوتاهی شکسته میشود. چهارمین گذرواژه از لحاظ بد بودن نیز خود کلمه «password» است که افراد آن را به عنوان گذرواژه خود انتخاب میکنند و به سرعت نیز شکسته میشود.