نتایج یک پژوهش جدید به اسامی کشورهایی با بیشترین میزان اعتیاد به اسمارتفون در جهان اشاره دارد. بر این اساس کشورهای چین، مالزی و عربستان سعودی در رتبههای اول تا سوم قرار دارند.
محققان دانشگاه مکگیل در کانادا به مطالعه میزان استفاده از اسمارتفون در میان تقریبا ۳۴ هزار نفر از کاربران در ۲۴ کشور سراسر جهان طی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ پرداختند. بر اساس اعلام وبسایت Daily Mail، یافتههای این پژوهش در مجله Computers in Human Behavior منتشر شده است. موضوع شگفتاور اینکه ایالاتمتحده در رتبه هجدهم این فهرست جای گرفت و کشورهای فرانسه و آلمان نیز رتبههای ۲۳ و ۲۴ را به خود اختصاص دادند.
مقیاس اعتیاد به اسمارتفون به شکلی گسترده جهت سنجش میزان وابستگی به گوشیهای هوشمند مورد استفاده قرار میگیرد. این شاخص دربردارنده حوزههایی نظیر تاثیر اسمارتفون بر زندگی روزمره، استفاده کنترل نشده از تلفنهمراه و ترک اعتیاد به گوشیهای هوشمند است. افراد مورد مطالعه از سنی بین ۱۵ تا ۳۵ سال برخوردار بوده و میانگین سنی آنها نیز برابر با ۲۸.۸ سال بود. همچنین اکثریت افراد شرکتکننده در این پژوهش (معادل ۶۰ درصد آنها) زن بودند.
-
باتری موبایل مدل EB-BJ805ABE ظرفیت ۳۵۰۰ میلی آمپرساعت مناسب برای گوشی موبایل سامسونگ Galaxy A6 Plus
خرید محصول -
تیشرت آستین کوتاه مردانه اسپیور مدل 2M01-9
خرید محصول -
شارژر همراه مایپو مدل Power Cube 5000l ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپرساعت
خرید محصول -
پاپیون مردانه ال سی وایکیکی مدل 8W8927Z8-NEWBLACK
خرید محصول -
تی شرت ورزشی زنانه پانیل مدل 183Y
خرید محصول -
شارژر فندکی ریمکس مدل RCC303
خرید محصول -
کاور کوتتسی مدل CS7050-BK مناسب برای اپل واچ ۴۴ میلی متری
خرید محصول -
کفش پیاده روی کد ۳۰۴۰
خرید محصول
همچنین محققان میزان استفاده مشکلساز از گوشیهای هوشمند در هر کشور را محاسبه نموده و آنرا در محدوده ۱۰ الی ۶۰ مقیاسبندی کردند. بر این اساس چین با کسب امتیاز ۳۶ از ۶۰ در بالاترین رتبه قرار گرفت.
اختلاف در امتیازات کسب شده توسط کشورهای مختلف از دلایل احتمالی متعددی نظیر هنجارهای اجتماعی و انتظارات فرهنگی مرتبط با انگیزه برقراری ارتباط از طریق اسمارتفونها ناشی میشود. کشورهایی مانند آلمان و فرانسه از فرهنگی فردگرا و کاملا آزاد برخوردار بوده و این موضوع موجب ترویج کمرنگتر چنین هنجارهایی میشود.
نتایج پژوهش اخیر بهطور کلی نشان داد که میزان استفاده اعتیادآور از اسمارتفونها در جهان به تدریج در حال افزایش بوده و این پدیده میتواند پیامدهای روانی قابلتوجهی را بهدنبال داشته باشد. تیم تحقیقاتی این پژوهش خاطرنشان میکند: “ما به اجرای یک متا آنالیز در زمینه استفاده اعتیادآور از اسمارتفونها پرداختهایم. این مطالعه با تمرکز بر بزرگسالان جوان انجام شده و نشان میدهد که استفاده اعتیادگونه از گوشیهای هوشمند در جهان طی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ افزایش یافته و انتظار میرود که این روند کماکان ادامه پیدا کند.”