پاورتل/ اطلاعاتی از پتنت جدید اپل به دست آمده که حضور قابلیت تعیین میزان قند خون در ساعتهای هوشمند این کمپانی و همچنین سامسونگ را نوید میدهد.
به تازگی اپل توانسته یک پتنت را به ثبت برساند که احتمال بازگشت سنسور تاچ آی دی – Touch ID به آیفونها را افزایش میدهد. اما دلیل این گام به عقب اپل چه میتواند باشد آن هم وقتی در طول روز میلیونها آیفون در سراسر دنیا با استفاده از فناوری فیس آی دی – Face ID قفل دستگاه را باز میکنند؟ خب دلیل اول میتواند به نارضایتی کاربران از این سنسور برگردد و در واقع برای باز کردن قفل دیوایس باید چند بار امتحان کنید تا به اطلاعات آیفونی مانند آیفون ۱۱ پرو مکس – iPhone 11 Pro Max دسترسی داشته باشید. از سوی دیگر سنسور تشخیص اثر انگشت روی یک موبایل اندرویدی مانند پیکسل ۲ ایکس ال – Pixel 2 XL در مقایسه با فیس آی دی سریعتر و راحتتر عمل میکند. بدین ترتیب احتمال بازگشت کوپرتینوییها به سنسور تشخیص اثر انگشت چندان کم نیست و شاید در آیفونهای بعدی شاهد یک کپی برداری از گوگل باشیم.
اما بر اساس پتنت ثبت شده، ممکن است آیفون ۱۳ – iPhone 13 مجهز به هر دو سنسور فیس آی دی و تاچ آی دی باشد و کاربر میتواند در لحظه تنها یکی از این قابلیتها را فعال کند. در فایلهای پتنت اپل گفته شده:
-
مسواک ریجوی مدل Reaction با برس نرم
خرید محصول -
پاپوش نوزادی مدل p9
خرید محصول -
ست تی شرت و شلوار نوزادی دخترانه فیورلا مدل ۳۰۵۱۲
خرید محصول -
شورت زنانه مدل R3 مجموعه ۶ عددی
۱۳۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
کانسیلر اسنس مدل کاموفلاژ شماره ۲۰
خرید محصول -
ماگ سفری مدل ۳۰۱۰ گنجایش ۰.۵۱ لیتر
۳۱۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل کانفلون مدل K15
خرید محصول -
انگشتر طلا ۱۸ عیار زنانه تاج مدل G309
۱۷,۸۵۴,۵۲۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
یک دستگاه برای تشخیص اثر انگشت با موازی ساز (Collimator) دارای زاویه دید باریک و یک تصویربردار ارگانیک. این دستگاه از یک لایه نمایشگر لمسی، یک لایه موازی ساز و یک سنسور تصویر پیکسلی تشکیل شده است.
موازی ساز اشعههای باریکی ارسال میکند و با توجه به لایه نمایشگر لمسی، پر واضح است این سنسور زیر نمایشگر قرار خواهد گرفت.
در حال حاضر نیز اپل در حال جست و جو برای گنجاندن سنسور تاچ آی دی در موقعیت جدیدی است و در آیپد ایر ۲۰۲۰ – iPad Air 2020 نیز این سنسور با دکمه پاور ترکیب شده بود. در حالی که شاید گمان میرفت در آیفونهای امسال نیز شاهد چنین اتفاقی باشیم اما اپل با پتنت جدیدش و قرار دادن سنسور تشخیص اثر انگشت در اپل واچ – Apple Watch، پایش را فراتر گذاشت.
بر اساس گزارشی که از ETNews به دست آمده، ویژگی جدید مرتبط با سلامتی در اپل واچ سری ۷ و نسل بعدی گلکسی واچ سامسونگ پدیدار خواهد شد. پیشتر گفته بودیم اپل در حال کار بر روی فناوری جهت تعیین میزان قند خون به روش غیر تهاجمی و با استفاده از اپل واچ بوده که میتواند برای افراد دیابتی وابسته به انسولین مفید باشد. این بیماران بایستی پیش از هر وعده غذایی میزان قند خونشان را مشخص کنند تا بدانند بدنشان به چه دوزی از انسولین نیاز دارد. این فرآیند به یک دستگاه تشخیص قند خون و یک سوزن تیز نیاز دارد که با فرو رفتن در نوک انگشت، یک قطره خون باید وارد دستگاه تعیین میزان قند خون شود. اما با پیشرفت فناوری و نسل بعدی ساعتهای هوشمند اپل و سامسونگ، احتمالا این پروسه دردناک برای بیماران دیابتی حذف خواهد شد.
دستگاه تعیین قند خون به روش غیر تهاجمی که در نمایشگاه CES امسال معرفی شد
گفته میشود سامسونگ در نیمه اول سال ۲۰۲۱ از سه اسمارت واچ جدید رونمایی خواهد کرد و نسخهای که میتواند مقدار قند خون را تشخیص بدهد احتمالا سامسونگ گلکسی واچ ۴ – Samsung Galaxy Watch 4 یا سامسونگ گلکسی واچ اکتیو ۳ – Samsung Galaxy Watch Active 3 نام خواهد داشت. اپل واچ سری ۷ – Apple Watch Series 7 نیز به همین سنسور مجهز خواهد شد. این ساعتهای هوشمند از تکنولوژی به نام اسپکتروسکوپی Raman استفاده میکنند که با یک نور لیزری، امکان تشخیص ترکیبات یک مواد مانند میزان قند خون را فراهم میسازد. تعدادی اپلیکیشن برای کار با این فناوری نیز ساخته شدهاند که به زندگی راحتتر افراد دیابتی کمک میکنند.
اما حتی اگر این تکنولوژی را به تعیین میزان قند خون در افراد محدود بدانیم، محصولات آتی اپل و سامسونگ به پروسه تشخیص قند خون بدون درد کمک شایانی خواهند کرد. جمعیت بیماران دیابتی به عنوان پنجمین کشور پر جمعیت جهان شناخته میشود که به دلیل تغذیه نامناسب و عدم فعالیت بدنی ایجاد میشود.
اگر سران غولهای تکنولوژی به استفاده از این سنسورها روی بیاورند دیگر جای خطایی وجود نخواهد داشت، زیرا بیماران دیابتی برای تزریق انسولینشان به دانستن میزان دقیق قند خون نیازمندند و اگر این میزان کمتر از مقدار مورد نیاز تزریق شود ممکن است به مشکلات بینایی ختم شود. از سوی دیگر اگر انسولین بیشتر از نیاز بدن تزریق شود احتمال بروز هایپوگلایسمی (کاهش قند خون) و مرگ فرد وجود خواهد داشت.