پاورتل/ بالن ارتباطی در زمان بحران، منطقه بحرانزده را تحت پوشش قرار میدهد و امکان اتصال بیش از ۱۰۰۰ نفر را بهصورت همزمان و ۱۰ هزار نفر را بهصورت غیرهمزمان با سرعت یک گیگابیتبرثانیه فراهم میکند.
اگر زلزله یا سیلی اتفاق بیفتد، نخستین اثرش قطع آب، برق، گاز، جاده و ارتباطات تلفنی است. البته ممکن است قطعی موقت بعضی از خدمات برای مردم بحرانزده قابل تحمل باشد، اما قطع ارتباطات تلفنی یعنی بیخبری نیروهای امدادی، یعنی مشخص نیست که کجا آسیب جدیتری دیده، یا کجا مردم نیاز فوری به امداد دارند.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در ویدئوی «ایران هوشمند»، ساخت «بالن ارتباطی» که حاصل دانش و تلاش، پژوهشگران پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با کاربرد استفاده در مواقع بحرانی را مورد بررسی قرار داده است.
-
ماساژور برقی سایکل تیری مدل MG06
inf ﷼ خرید محصول -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل مدل HL-4011
خرید محصول -
ماوس پد طبی مکا مدل MP-21
۹۹,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها -
قلم لمسی مدل ۰۰۶۸
خرید محصول -
لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی لنوو مدل IdeaPad Gaming 3-GK
خرید محصول -
بادی آستین کوتاه نوزادی باولی مدل بوفالو
خرید محصول -
پایه نگهدارنده گوشی موبایل پاپ سوکت مدل ۰۱
خرید محصول -
کابل تبدیل USB به microUSB فیوز چیکن مدل Titan M طول ۱ متر
خرید محصول
پژوهشگران ایرانی در سالهای اخیر با طراحی و ساخت یک نوع بالن ارتباطی مشکل قطع ارتباطات در مواقع بحرانی را حل کردهاند؛ بالنی که با تجهیزات بیسیم بر فراز مناطق آسیبدیده، ارتباطات شبکه را برای تعدادی از مردم و نیروهای امدادی برقرار میکند.
این بالن با قابلیت حمل ۳۰۰ کیلوگرم تجهیزات ارتباطی تا ارتفاع ۵۰۰ متری پرواز میکند و منطقه بحرانزده را تحت پوشش قرار میدهد و امکان اتصال بیش از ۱۰۰۰ نفر را بهصورت همزمان و ۱۰ هزار نفر را بهصورت غیرهمزمان با سرعت یک گیابیتبرثانیه فراهم میکند. همچنین با دوربینی که قابلیت زوم ۳۰ برابری دارد امکان رصد مناطق اطراف و پیدا کردن نقاط نیازمند به امدادرسانی را محقق میکند.
در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ چند بار این بالن استفاده شد، در اربعین حسینی در مرز پاورتلان، در ماجرای سیل پلدختر و بحران سیل جنوب شرقی کشور. تنها در بحبوحه بحران است که ارزش چنین دستاوردی مشخص میشود و کار مردم آسیبدیده و نیروهای امدادی را راه میاندازد.