باوجود تلاش چند سالهی گوگل برای حذف برنامههای مخرب از فروشگاه Play Store اما هر از چند گاهی نرم افزارهایی از این سپر امنیتی عبور میکنند و به سرعت در میان مابقی دستگاهها منتشر میشوند. ظاهرا تروجان GriftHorse از این سپر امنیتی عبور کرده و در حدود ۱۰ میلیون دستگاه اندرویدی را آلوده کرده است. در حال حاضر شرکت گوگل در حال حذف برنامههایی است که به انتشار این بدافزار کمک میکنند.
به گفتهی محققان Zimperium zLabs این تروجان جدید اندروید با نام GrifHouse حداقل ۲۰۰ برنامهی مخرب در فروشگاه نرم افزار گوگل و سایر فروشگاههای شخص ثالث دارد. تا به امروز بیش از ۱۰ میلیون دستگاه اندرویدی در بیش از ۷۰ کشور جهان آلوده شدهاند و بالغ بر دهها میلیون دلار از قربانیان خود ربودهاند. محققان در گزارش خود مفصل توضیح دادهاند که این بدافزار حداقل از یک سال پیش فعال و اولین نشانههای آن دیده شده است.
نحوه عملکرد تروجان GriftHorse
نحوهی فعالیت این بدافزار نیز بدین صورت است که بعد از نصب، تعداد زیادی اعلان و پنجره باز میکند که همگی آنها مرتبط با تخفیفهای ویژه و برای اغفال کاربران است. چنانچه کاربر بر روی هر کدام از این پنجرهها کلیک کند، به صفحهای هدایت میشود که در آن از وی درخواست میشود تا شماره تلفن خود را برای دسترسی به آن محصول وارد کند. پس از این کار، کاربر به اشتراک خدمات پیام کوتاه به مبلغ ۳۵ دلار در میآید. شاید این موضوع بسیار ساده و غیر ممکن به نظر برسد اما عاملان توسعهی این بدافزار ماهیانه ۱.۵ تا ۴ میلیون دلار در ماه درآمد دارند.
-
شارژر همراه وپو مدل PD10Q ظرفیت ۱۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت
خرید محصول -
آبمیوه گیری کنوود مدل JEM500SS
۵,۰۴۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
لپ تاپ ۱۷ اینچی اچ پی مدل OMEN 17-AN100 – F
خرید محصول -
شارژر بی سیم انکر مدل A2511 PowerPort Qi
خرید محصول -
مجموعه ۳ عددی چمدان تاپ یورو مدل Te-p02
خرید محصول -
اسپیکر قابل حمل جی پاس مدل GMS8575
خرید محصول -
هدبند ورزشی آی تمر مدل حرف M کد ۳۰۴
۳۹,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
اسپیکر دسکتاپ هوتما مدل EG_109BT
۱,۲۱۲,۵۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
محققان Zimperium Aazim Yaswant خاطرنشان کردهاند که توسعهی این بدافزار بسیار پیچیده بوده چرا که از طیف وسیعی از وبسایتها و برنامهها استفاده میکرده است. با وجود اینکه این نرم افزار از فروشگاه گوگل حذف شده است اما همچنان میتوان آن را از فروشگاههای شخص ثالث دیگر دانلود کرد. این اولین بار نیست که کاربران اندرویدی با چنین حملاتی رو به رو میشوند. اگر خاطرتان باشد در سال ۲۰۱۸ شرکت امنیتی و مدیریت دادههای تلفن همراه Wandera بدافزار مشابعی را پیدا کرده بود که میتوانست پیامهای کوتاه کاربران را به شمارههای دلخواه ارسال کند.
سیستم عامل اندروید همیشه از جذابیت خاصی برای توسعهدهندگان بدافزار برخوردار بوده و هر چه قدر که امنیت این سیستم عامل افزایش پیدا کند، باز هم این توسعه دهندگان راهی برای تولید و پخش این بدافزارها پیدا میکنند. از دیرباز هم امنیت سیستم عامل اندروید جزء موضوعات اصلی دنیای تکنولوژی و روزنامهنگاران بوده و شرکت اپل هم همواره این سیستم عامل را دستمایهی خنده قرار داده است.