پاورتل/ شرکت طراح تراشه SiFive از سری جدید تراشههای SiFive Performance خود که بر اساس معماری متن باز ریسک پنج یا RISC-V ساخته شدهاند، رونمایی کرد. این تراشهها میتوانند از سیستم عاملهای ۶۴ بیتی مثل لینوکس پشتیبانی کنند.
از بین دو هسته پردازشی جدید موسوم به SiFive Performance P270 و SiFive Performance P550، دومی با نرخ ۸.۶۵ گیگاهرتز به بالاترین امتیاز SPECInt 2006 در میان پردازندههای پرقدرت RISC-V دست یافته است. SiFive با کمک هسته P550 حتی از Cortex-A75 آرم هم بهتر عمل میکند.
دکتر «یونسوپ لی»، همبنیانگذار و مدیر ارشد فناوری SiFive میگوید: «SiFive Performance گامی عظیم در زمینه تعهد به ارائه مجموعهای از هستههای مقیاسپذیر RISC-V برای همه مشتریان در سراسر دنیاست که جلودار طراحی SoC یا سیستم بر تراشه هستند و از شرایط حاضر رضایت ندارند.»
-
باتری موبایل مدل EB-BJ805ABE ظرفیت ۳۵۰۰ میلی آمپرساعت مناسب برای گوشی موبایل سامسونگ Galaxy A6 Plus
خرید محصول -
تیشرت آستین کوتاه مردانه اسپیور مدل 2M01-9
خرید محصول -
شارژر همراه مایپو مدل Power Cube 5000l ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپرساعت
خرید محصول -
پاپیون مردانه ال سی وایکیکی مدل 8W8927Z8-NEWBLACK
خرید محصول -
تی شرت ورزشی زنانه پانیل مدل 183Y
خرید محصول -
شارژر فندکی ریمکس مدل RCC303
خرید محصول -
کاور کوتتسی مدل CS7050-BK مناسب برای اپل واچ ۴۴ میلی متری
خرید محصول -
کفش پیاده روی کد ۳۰۴۰
خرید محصول
شرکت SiFive میگوید اینتل از هستههای پردازشی P550 در پلتفرم پردازنده ۷ نانومتری Horse Creek استفاده خواهد کرد. با وجود اینکه فعلا اطلاعات بیشتری درباره برنامه اینتل برای استفاده از هستههای P550 وجود ندارد، ولی این اقدام از آن جهت جالب توجه است که طبق گزارشها، اینتل پیشنهادی ۲ میلیارد دلاری را برای خرید SiFive ارائه کرده است. اینتل احتمالا با این تصمیم میخواهد رقابت جدیتری با انویدیا داشته باشد که پارسال آرم را خرید.
به گفته SiFive، هسته P550 مبتنی بر ریزمعماری SiFive U84 ساخته شده و این شرکت میتواند حداکثر چهار عدد از این هستهها را در فضایی مشابه فضای لازم برای یک هسته Cortex-A75 آرم قرار دهد.
«پاتریک لیتل»، مدیرعامل شرکت SiFive در پستی در وبلاگ این شرکت نوشت: «معرفی خانواده پردازندههای SiFive Performance گواهی مبنی بر ورود SiFive به یک دوران جدید است.»
RISC-V نوعی معماری مجموعه دستورالعمل استاندارد باز (ISA) است که بر اساس اصول RISC یا «کامپیوتر کمدستور» تنظیم شده. این معماری بر اساس مجوزهای متن باز منتشر میشود که استفاده از آن نیازی به پرداخت هزینه ندارد.