پاورتل/ یک فیزیکدان چینی مدعی ساخت یک کامپیوتر کوانتومی با عملکرد بسیار بالاتر نسبت به رقبای غربی شده که البته در آینده باید چنین ادعایی مورد تایید قرار بگیرد.
«پن جیانوی»، فیزیکدان دانشگاه «علم و فناوری چین» در تاریخ ۱۵ شهریور در سخنرانی خود در دانشگاه «Westlake» از دستیابی به برتری کوانتومی خبر داد. این فیزیکدان ادعا کرده به همراه تیم خود موفق به ساخت یک کامپیوتر کوانتومی شده که ۱ میلیون برابر سرعت بالاتری نسبت به قدرتمندترین کامپیوتر کوانتومی کنونی یعنی «Sycamore» گوگل دارد.
طبق مقالهای که محققان گوگل سال گذشته میلادی منتشر کردند، کامپیوتر کوانتومی Sycamore توانسته محاسباتی که سریعترین کامپیوتر روی زمین برای انجام آن به ۱۰ هزار سال زمان نیاز دارد را در مدت ۲۰۰ ثانیه انجام دهد.
-
میل بارفیکس رجال مدل Single
خرید محصول -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل الپی مدل TBV12
خرید محصول -
رول پلاک کاسپین مدل ۶ سانتی متری مجموعه ۲۵۰ عددی
۶۰,۰۰۰ ﷼ انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
ست تاپ و نیم تنه دخترانه پیانو مدل ۱۸۶۴-۱۷
خرید محصول -
زیرانداز سفری ۸ نفره کد ۶۰۸
خرید محصول -
باتری موبایل مدل AB653039CU ظرفیت ۸۸۰ میلی آمپرساعت مناسب برای گوشی موبایل سامسونگ U900
خرید محصول -
کلاه هدفون بی سیم اپتیکس مدل HL-1
خرید محصول -
قفل کابلی موتور سیکلت مدل گوریلا کد YP-G-150CM
اطلاعات بیشتر
با وجود انتشار چنین گزارشهایی، تیم پن درباره آنها ابراز نگرانی کرده چرا که نتایج بدست آمده هنوز مقدماتی هستند و تضمینی برای چنین موضوعی وجود ندارد. پن در بیانیه خود اعلام کرده که عملکرد این کامپیوتر کوانتومی باید مورد تایید قرار بگیرد. با وجود چنین گفتهای، جزئیات دقیقی درباره این کامپیوتر و همچنین نحوه عملکرد آن منتشر نشده است.
کامپیوتر کوانتومی از «کیوبیت» یا ذرات زیر اتمی در حالتهای مختلف کوانتومی برای اجرای تعداد بالای محاسبات به صورت همزمان استفاده میکند. دانشمندان بر این باورند که روزی از کامپیوترهای کوانتومی میتوان برای نفوذ به حسابهای بانک و اقدامات مشابه استفاده کرد.
تا استفاده عمومی از کامپیوترهای کوانتومی چندین دهه فاصله داریم. در حال حاضر اکثر ماشینها تنها قادر به انجام وظایف خاصی هستند و برای شکستن کد مورد استفاده قرار نمیگیرند.
کامپیوتر کوانتومی پن نحوه بازگشت نور از محفظهای پر از بلور را شبیهسازی میکند. زمانی که ذرات نور با کریستال برخورد میکنند، به سمت راست یا چپ حرکت کرده و با کریستال دیگری برخورد میکنند و این روند ادامه دارد. با افزایش تعداد ذرات نور، این موقعیت بسیار پیچیده میشود. پردازش چنین فعالیتی سریعترین کامپیوتر جهان را با مشکل مواجه میکند، با این حال در کامپیوترهای کوانتومی بسیار سادهتر انجام میشود.
چالش اصلی برای رایانش کوانتومی، نیاز به محیطی فوق العاده سرد و ایزوله شده است. ذرات زیر اتمی شکننده بوده، عمر کمی دارند و همچنین نسبت به کوچکترین تداخل محیطی از خود واکنش نشان میدهند.