پاورتل/ تحقیقات جدید نشان میدهد که اپل در زمینه امنیت و حریم خصوصی چشمپوشیهای زیادی در چین داشته تا همچنان بتواند به ساخت و فروش محصولات خود در این کشور ادامه دهد. این شرکت ظاهرا به ذخیرهسازی اطلاعات کاربران چینی در سرورهای محلی میپردازد و به درخواست چین اپهایی را که مخالف قوانین این کشور هستند، سانسور میکند.
نیویورک تایمز در گزارش مفصلی مدعی شده تصمیم اپل برای تبعیت از قانونی در سال ۲۰۱۶ که خواستار ذخیرهسازی اطلاعات خصوصی کاربران چینی در خاک چین شده بود، این شرکت را به ساخت دیتاسنتر چینی و جابهجایی اطلاعات شهروندان این کشور از آیکلود به سرورهای محلی وادار کرد.
کوپرتینوییها تا حدی در برابر تلاشهای چین برای کنترل اطلاعات کاربران ایستادگی کردند، اما اهرم فشار طرف مقابل قویتر بود و اپل راهی جز پذیرش قوانین نداشت. در ابتدا اختلافنظرهایی درباره کلیدهای دیجیتالی سیستم رمزنگاری آیکلود وجود داشت و اپل میخواست آنها را در ایالات متحده نگه دارد، ولی مقامات چینی مصرانه خواستار انتقال آنها به این کشور بودند.
-
ادو پرفیوم زنانه گرلن مدل Idylle حجم ۱۰۰ میلی لیتر
خرید محصول -
گردنبند طلا ۱۸ عیار زنانه کد S03
۳۰,۴۸۳,۶۰۰ ﷼ خرید محصول -
بادی نوزادی نیل کوک مدل روزانه مجموعه ۳ عددی
۱,۲۵۰,۰۰۰ ﷼ خرید محصول -
وزنه دمبل ام دی ام وزن ۱.۵ کیلوگرم بسته ۲ عددی
خرید محصول -
شارژر همراه ژیپین مدل T23 ظرفیت ۱۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت
خرید محصول -
هدفون بلوتوثی مارلی مدل Positive Vibration 2
خرید محصول -
کابل تبدیل USB-C به لایتنینگ نیتیو یونیون کد ۸۵۲۷ طول ۳ متر
خرید محصول -
فیلتر دستگاه تصفیه کننده آب سی سی کا مدل جامبو کد HZK
خرید محصول
در نهایت کلیدهای رمزنگاری به چین رفت. این تصمیم سبب تعجب دو مدیر اپل شد که گفته بودند چنین کاری میتواند اطلاعات مشتریان را به خطر بیندازد. در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که دسترسی دولت چین به اطلاعات کاربران را ثابت کند، ولی کارشناسان معتقدند این کشور میتواند درخواست دسترسی به اطلاعات را داشته باشد یا خودش بدون اجازه اپل این دادهها را بخواند، چون در واقع یک شرکت شخص ثالث از طرف اپل مدیریت اطلاعات کاربران را برعهده دارد.
اپل در بیانیهای به نیویورک تایمز میگوید هرگز امنیت کاربران یا اطلاعات آنها را در چین یا سایر کشورهایی که در آنها فعالیت میکند، در معرض خطر قرار نداده است. به گفته این شرکت، کنترل کلیدها هنوز در دست اپل است و دیتاسنترهای چینی از جدیدترین فناوریهای رمزنگاری موجود استفاده میکنند.
اپل در خصوص حذف اپها از اپ استور گفت به ناچار این اقدامات را برای تبعیت از قوانین چین انجام داده است: «گرفتن این تصمیمها همیشه کار راحتی نیست و ما شاید با قوانین محلی موافق نباشیم، ولی اولویتمان خلق بهترین تجربه کاربری بدون زیر پا گذاشتن قوانینی است که باید از آنها پیروی کنیم.»
اپل با آموزش کارمندان و استفاده از ابزارهای اختصاصی مراقب انتشار محتواهایی است که خطوط قرمز چین محسوب میشوند. از سال ۲۰۱۷، حدود ۵۵ هزار اپلیکیشن از اپ استور چین حذف شده که شامل شماری از خبرگزاریهای خارجی، پیامرسانهای رمزنگاری شده و سرویسهای VPN بوده است.